Inför KB – Mälarhöjden

kb-andersSenior0 Comments

I morgon söndag är det dags för årets första träningsmatch för KB. Webbredaktionen har stämt av stämningen hos nye chefstränaren Richard Karlsson.

Nu har ni tränat en månad. Vad har ni gjort så här långt?

– Äntligen är det dags att dra igång med lite matcher. Hela januari har vi haft mycket fokus på styrka, men även en del boll. Man ser att vikterna ger tunga ben under bollpassen, vilket visar att styrketräningen tar ut sin rätt.

Vad har man för syfte med årets första fajt?

– Morgondagens match mot division 4-laget Mälarhöjden, ger oss möjlighet att börja se över spelarnas egenskaper. Det kommer vara viktigt för att vi ska kunna balansera laget på ett bra sätt längre fram. Vi kommer spela alla som är skadefria och friska. Det blir i stort sett två olika elvor som spelar i morgon.

Vi kommer även ha två provspelande målvakter och fyra provspelande utespelare, säger Richard.

Har resultatet någon betydelse i en sådan här match?

– Vi kommer alltid att gå ut med inställningen att vinna våra matcher. Det är alltid viktigt, även i träningsmatcher. Men däremot kommer vi inte försöka ändra resultatet under matchen, genom byte av spelare eller taktik för att uppnå en vinst, som vi skulle göra i en seriematch.

Vi kommer vara noga med att följa matchplanen och se över spelarnas agerande, vilket gör att fokus hamnar mer på prestation än på resultat.

Är det något särskilt ni fokuserar på i morgon?

– Utan att ha tränat på det eller gått in på detaljer kommer matchplanen vara att försöka ta tillbaka bollen tidigt och ha mer boll än våra motståndare. Det här kommer bli väldigt jobbigt för spelarna när benen blir stumma halvvägs in i halvlekarna. Men med lite vilja ska det nog gå bra.

Avslutningsvis hälsar vi Mälarhöjden välkomna till Stadshagen och hoppas på en trevlig tillställning och en bra säsongsstart för båda klubbarna.

/red