Inför KB – Vasastan BK

kb-redSenior0 Comments

På söndag spelar Karlbergs BK sin andra träningsmatch för säsongen.

Tidigt på söndagsmorgonen, avspark redan kl 09.00 på Stadshagen, väntar Vasastans BK. Nykomlingen i division 4 tränas av före detta KB-spelaren Emil Mattsson.
Karlberg kommer att mönstra nästintill två elvor även denna match. Hur de formeras är ännu oklart eftersom laget tränar på lördagseftermiddagen.
Hur är läget i truppen inför andra träningsfighten?
– Det är bra, vi har dock haft en del förkylningar under veckan, så det är några som vilat en del. Vi har även gått över till en annan typ av moment i styrketräningen, så det gör att kroppen reagerar starkare och att man bryter ner mer. Även bollpassen har bytt lite inriktning, där vi nu lägger in delar av anaerob uthållighet. Med andra ord så är truppen rejält tyngd av den träningsfasen vi är inne i nu, säger tränaren Richard Karlsson.

Karlbergs BK inledde försäsongen med att besegra Mälarhöjden förra helgen med 2–1 efter mål av Filip Lagerstedt och Bosse Björkman.
Vad vill du se i denna match?
– Vi kommer få det jobbigt att klara av vårt försvarsspel när benen inte orkar med löpningarna. Det såg vi redan förra matchen. Men även om vi inte orkar fullfölja hela vägen, skulle jag vilja se tydligare intentioner till det vi pratat om i försvarsspelet. Redan efter matchen tog jag upp att vi ville ha mer initiativ på mitten. Jag önskar mer mod i våra uppspel och att vi vågar spela in centralt.

Avspark kl 09.00 på Stadshagen på söndag.

/red