Inför kvällens match i Svenska Cupen

kb-pelleNyheter

Redaktionen fick några minuter med Sportchefen Lennart Sandahl och assisterande lagkaptenen Gabriel Beckman inför kvällens match. Vi undersöker hur förutsättningarna ser ut inför kvällens drabbning.

Gabriel Beckman, Assisterande lagkapten Karlbergs BK

Hur skönt var det att vinna första seriematchen efter uppehållet?

– Det var extremt skönt att ro hem den första seriematchen efter uppehållet och att vinna mot Gusk som vi hade lite revanschlust mot från senaste mötet gjorde det inte sämre.

Är du nöjd med din insats så här långt i år?

– Jag är väll ganska nöjd med min insats så här långt i KB-tröjan. Jag har stått för insatser som jag är väldigt nöjd med och insatser som jag helst bara vill glömma bort så det är det jag vill förbättra i mitt spel. Hålla en stabil nivå och ha så hög lägstanivå som möjligt.

Nu väntar Akropolis i svenska cupen. Vinnaren möter ett allsvenskt eller superettanlag i nästa omgång. Hur går dina tankar kring cupen?

– Att få möta ett lag från en högre division är en väldigt inspirerande uppgift. Det är alltid kul att mäta sina krafter mot lag som spelar på en högre nivå. Men jag är säker på att vi har chans att slå dem även fast vi är underdogs. Så länge vi är noggranna och har tro på varandra samt på matchplanen vi får av Pierre så kan vi gå segrande ur matchen. Det är bara att fråga AIK…

Lennart Sandahl, Sportchef Karlbergs BK:

Division 1-laget Akropolis i svenska cupen. Är avancemang viktigt för KB?

– Självklart går vi ut för att vinna! En seger i dag garanterar en hemmamatch mot ett allsvenskt- eller superettanlag. Skulle vi vinna och få lotten att möta lag som AIK, Dif eller Hammarby hade det ju varit otroligt häftigt, både för laget och för klubben. Dessutom en chans för oss att göra bra pengar på entrén, säger Lennart ”Lelle” Sandahl.

Hur ser du på KB:s säsong så här långt?

– Jag är klart nöjd så här långt. Visst, vi hade väl hoppats att avståndet uppåt var lite mindre. Men samtidigt får man inte glömma att vi tappade både tränare och halva startelvan inför säsongen. Nu är vi ännu mer samspelta än när vi drog igång och har flera lovande 19-20-åringar som växer för varje match.

Vad är målsättningen för hösten?

– Vi har egentligen aldrig pratat om tabellplaceringar. Målet är att både spelare och ledare ska bli bättre i vår miljö. Gör vi ett bra och hårt arbete kommer vi alltid slåss om topplaceringarna. Men i mina ögon är vår främsta uppgift att utveckla spelare för högre divisioner och att vi för varje säsong höjer kvaliteten på verksamheten i Karlbergs BK.

Matchstart 19.00 (kom i tid)

Stadshagens IP, Entre 50 kr

Varmt välkomna!