Inför premiären och derbyt, KB Dam – VBK

kb-pelleDamLeave a Comment

Damerna har på söndag seriepremiär mot självaste lokalkonkurrenten Vasastans BK! Avspark 16.00 på Stadshagens IP, va på plats!

Vi pratade med VBKs tränare Mikael Ljung och fick dessa svar:

Hur ser läget ut inför premiären?

Laget ser helt ok ut inför premiären. Vi dras med lite småskador på några spelare men dem borde vara friska tills söndag. Så vi kommer med fullt lag.

Vad är din syn på Karlbergs BK i år?

Det jag har sett av KB i år i så ser ni riktigt starka ut. Ni verkar ha en tydlig spelidé och mot oss hade ni ett riktigt fint passningsspel. Ni har en ny meriterad tränare som verkar ha fått in sina tankar och idéer på ett bra sätt. Är helt övertygad om att KB kommer vara laget att slå i år.

Vad är er målsättning i år?

Med de nya spelare vi har fått in samt de vi har kvar sen förra året så vore det fegt att säga att vi inte satsar på att vinna serien.  Nu kan jag inte allt om alla lag i serien men tror att serien kommer avgöras i sista matchen och då kommer det stå mellan Karlberg och Vasastan.

Vad tror du om matchen på söndag?

Matchen kommer bli mycket jämn och mål snål tror jag. Håller KB som knapp favorit men vi ska kriga för varje centimeter på planen.

Mikael passade på att ställa samma frågor tillbaka och dessa svar gav KBs tränare Thomas Bahnson:

Hur ser läget ut inför premiären?

Vi tappade mer än hälften av förra årets trupp i vintras och jag har under försäsongen jobbat stenhårt för att få in bra spelare till laget. Vi har några viktiga kuggar borta till premiären och ett par skavanker men det blir en bra elva vi ställer på planen på söndag. Vi har spelat sammanlagt 1 match på fullstor plan i år och vi får se om det räcker.

Vad är din syn på Vasastans BK i år?

Jag har inte koll på hur det sett ut tidigare men jag såg tabellen från 2012 och varken ni eller vi hamnade speciellt högt upp, så jag gick in i denna säsong med tanken att vi skulle vara jämnstarka. Ju närmare serien vi kommer desto starkare verkar ni, det låter som ni har en stark kultur i laget och har en stor trupp. Jag har blivit imponerad av er målvakt och en anfallare som jag tror kommer vara avgörande i många matcher.

Vad är er målsättning i år?

Får vi bara tillbaka våra bortresta och får våra skadade friska och vi förblir skadefria i år så ser jag ingen anledning till att vi inte ska slåss om en topp 3 placering iaf. Målet är att spela i div 4 nästa år men jag har ingen koll på motståndet i serien. Under försäsongen vann vi mot Enebyberg, spelade oavgjort mot er och förlorade mot Långholmen, mer än så vet jag inte.

Vad tror du om matchen på söndag?

Jag är hoppfull men jag delar inte er syn på att vi är knappa favoriter, går man in i serien som regerande jumbolag så har man mycket att bevisa och det vill jag givetvis att vi gör i de första omgångarna. Jag tror att initiativet kommer skifta mellan oss och att det laget som är mest skärpt i avsluten kommer ta hem det här.

Det verkar som om lagen vill lägga över favoritskapet på varandra för att kunna slå i underläge. Det återstår att se vilka som är starkast, premiären blir av allt att döma en rafflande tillställning som förhoppningsvis går i röda färgens tecken, må bästa lag vinna!