Inför sista hemmamatchen

kb-andersNyheter KB fotboll, Senior0 Comments

2013_04_13-KB-Kvarnsveden

Så här såg det ut mot Kvarnsveden i våras. Arkivfoto: Anders Jansson

Med två omgångar kvar ser det hoppfullt ut att KB ska kunna behålla sin serieplats. Laget ligger sex poäng före Skiljebo och det räcker med en pinne för att KB ska klara sig.

Men situationen kan vara bedräglig. På lördag spelar KB hemma mot jumbon Enköping och de lär ta fajten. Förlust där och det kan bli en mycket spännande sista omgång då KB möter Kvarnsveden borta i sista omgången och det lär inte bli en lätt fajt.

Vi ställde några frågor till vår assisterande tränare Roger Svensson inför matchen.

Vad är det som avgöra sådana här kamper om överlevnad?

– Tuff match att vänta. Enköping slåss för sitt liv och det gör vi också. Jag tror att det kommer till det lag som kan hålla sin gameplan till det fullaste och som kan limitera sina individuella misstag.

KB har revansch att kräva. Varför vann de första mötet?

– Enköping fick vi stryk av på bortaplan i våras och det var en av de matcherna där vi inte kom upp i standard.  De gör ett mål väldigt tidigt efter ett missförstånd mellan målvakt och backlinje, vilket självklart ledde till en svår uppförbacke.

– Om de spelar som senast så spelar de ett enkelt och rakt spel, vilket vi har haft problem med förr. Dock så tror jag att vi är ett bättre lag idag än vi var tidigt i våras.

Vad talar för oss nu? Vilket lag är mest motiverat att hålla serieplatsen?

– Vi är väldigt taggade och har en skön känsla i gruppen efter poängen senast. Vi har många folk friska och som slåss om de elva platserna. Dock så är Anders Lindskog avstängd, vilket självklart blir ett avbräck för oss.

– Vi vill verkligen ta chansen att bli helt klara för division 2-spel nästa säsong och det vet vi att Enköping vill också.

Tack Roger och lycka till!