Inför Syrianska Kerburan

kb-andersSenior

Med två omgångar kvar av årets seriespel sitter KB i en svår situation med fyra poäng upp till kvalstrecket och nu i helgen väntar Syrianska Kerburan på bortaplan. Webbredaktionen har kännt herrlagets tränare Kalle Karlsson på pulsen.

Viktig vinst mot Skiljebo senast. Vad talar för att KB ska upprepa bedriften denna match?

– Segern senast gav självförtroende och för en gångs skull kan vi mönstra en nästan identisk startelva. Det har inte hänt många gånger den här säsongen.

Hur är stämningen i truppen?

– Vi har haft väldigt bra träningar i veckan. Som i alla fotbollslag påverkas stämningen ofta av resultaten och det märktes att segern senast gjorde gott för våra spelare.

Hur ser det ut med skador och avstängningar?

– Hela hösten har vi brottats med skador och avstängningar och vi har aldrig kommit ur det. Bryan Massa, Ertan Özge och Mohcine Tichout är skadade. Alexander Öhman fick sin tredje varning senast och är avstängd, liksom Mathias Sundberg. Å andra sidan är Joshua Adomako och Tor Ranniste tillgängliga igen.

Vad är det viktigaste som måste funka på lördag?

– Försvarsspelet, vi måste hitta rätt där och agera som en enhet. Syrianska gjorde en stark insats och vann borta mot Sollentuna senast så vi får räkna med att de kommer att styra spelet.

Vilka är förutsättningarna för att hållas kvar?

– I praktiken måste vi vinna båda våra matcher och hoppas att Strömsberg och Kvarnsveden inte vinner någon av sina två återstående matcher (Strömsberg möter Skiljebo och Spårvägen, Kvarnsveden möter Norrtälje och Västerås IK). I teorin skulle vi kunna kryssa en av våra matcher och vinna en för att nå kval, men då måste Strömsberg förlora både mot Skiljebo (borta) och Spårvägen (hemma) och det tror jag inte att de gör.

Tack så mycket Kalle och lycka till i helgen!

/red