Inför Syrianska Kerburan

kb-andersNyheter KB fotboll, Senior0 Comments

KB-Akropolis_2013-08-03-Christian

Senaste helg lyckades KB vända höstens dåliga inledande trend då laget besegrade Västerås hemma på Stadshagen. I dag åker laget till Västerås för att möta Syrianska IF Kerburan.

– Efter den efterlängtade segern i lördags har oron i truppen satt sig lite grann och vi har fått lön för den mödan vi lägger ut i precis varje match. Vi jobbade och slet, vilket ledde till mål den här gången, säger lagets assisterande tränare Roger Svensson.

– Trots detta har vi kört på tufft i veckan, med samma recept som tidigare, där fokus har legat på återerövring vid bolltapp och omställningar.

Hur ser du på tabelläget? Kan ni spela avslappnat?

– Tabelläget är som det är, men det får vi inte lägga fokus på. Vi måste göra arbetet för varandra, för gruppen, och för oss själva för att känna oss nöjda. Tabellen kollar vi inte på, utan fokus ligger på vår egen prestation, säger Roger.

Det har varit många skador och avstängningar. Hur ser det ut idag?

– Vi får tillbaka lite folk inför matchen mot Syrianska Kerburan, som vi vet kommer att bli oerhört svåra borta på Swedbank Park. Johannes Bengtsson har tillfrisknat, Matte Sundberg har kört på bra i veckan, och Atilla Engin Köksal är igång igen efter sin ljumskskada.

Men det saknas fortfarande många spelare. Måns är avstängd. Garofalo och Altman är sjuka och tre spelare är skadade. Turgay lider av en sträckning på baksida lår, Jonte P är tveksam pga sin ljumske och målvakten Francis har ont i ett knä.

Hur påverkar det här laget?

– Vi kör på som vanligt. När vi spelar som bäst kan vi vinna mot alla lag i den här serien, men det som gäller är att vi spelar disciplinerat, konsekvent, och att vi löper mer än våra motståndare. Enkelt recept, eller hur?

/red