Inför Vallentuna BK – KB

kb-redSenior0 Comments

RogerSvensson2
Roger Svensson (till vänster), här med huvudtränaren Richard Karlsson, tror på en tuff match borta mot Vallentuna. Foto: Anders Jansson

Idag är det exakt fem månader sedan Karlbergs BK avslutade förra säsongen med 1–0-segern borta mot Kvarnsveden i division 2 Norra Svealand.
Ikväll spelas årets första tävlingsmatch mot division 3-laget Vallentuna BK i Stockholm Cup.
Inför matchen tog redaktionen ett snack med målvaktstränaren tillika assisterande tränaren Roger Svensson.

Hej Roger! Försäsong i all ära, men hur mycket har du längtat efter att det drar i gång på riktigt?
– Man har gått och längtat sedan Kvarnsveden borta i Borlänge, alltså sista tävlingsmatchen förra året. Det är något speciellt med att ha kniven på strupen som gör att fotboll blir så pass mycket mer än ett spel.

Det har varit rätt stor spelaromsättning i Karlberg under vintern. Vem är den tyngsta spelarförlusten?
– Stor och stor, det beror på vad man jämför med. Året innan, alltså Mikkel Jensens första år som huvudtränare, tappade vi 14 man, varav 10 av dem kom från startelvan.
Men visst har det varit omsättning i år också, absolut. Ett par namn dyker upp som var viktiga för oss i fjol som tyvärr har lämnat oss. Mittbacken Ted Fontér definitivt, samt målvakten Francis som räddade oss i ett par matcher. Dock så har det tillkommit ett skönt gäng med duktiga spelare på dessa positioner.

Det har dock tillkommit flera nya, spännande spelare. Du har varit med i KB i flera år och känner klubben väl. Vad säger du om årets trupp?
– En KB-trupp är alltid en KB-trupp. Skillnaden i gruppdynamiken är inte så stor, utan när man kommer till oss välkomnas man in i gruppen, men samtidigt måste man foga sig in i vår gemenskap.
Årets trupp är väldigt intressant då den har fyllts på både med kvalité och ungdomlig ”flair”. Trion från Rotebro – Filip Lagerstedt, Lennart Sandahl och Alexander Öhman – ger oss en trygghet och ett stort kunnande. Oskar Sewerin, Ivan Förlin och Mohcine Tichout till exempel, ger oss en ungdomlighet, hunger, samt ett stort kunnande.
Vi har fått behålla viktiga kuggar som Anders Lindskog, Jonathan Ederström, ”Stoffe” Garofalo och Atilla Köksal exempelvis, vilket gör att detta kan bli ett riktigt härligt år.

Vilket lag håller du som favorit till seriesegern i division 2 Norra Svealand?
– Sollentuna ligger definitivt i framkant, om man bara tittar på det de har värvat inför säsongen. Syrianska Kerburan och Akropolis tror jag också kommer att sniffa på de högre placeringarna.

Till sist: Karlberg har varit sjukdoms- och skadedrabbat senaste veckorna. Hur är läget i truppen inför mötet med Vallentuna?
– För en gång skull så har vi tillräckligt med folk friska och hela så vi kan få ihop en komplett trupp till match. Lite överbelastningsskador, några stukade fötter, och vinter-/vårsjukdomar har ju sabbat en del av de senaste veckornas träning. Skönt att gruppen börjar bli hel och frisk igen. Vi åker alltså med 16 man till Vallentuna i kväll, och vi räknar med en tuff match mot ett riktigt duktigt Vallentuna BK.

/red

Matchen spelas på Vallentuna IP med avspark kl 19.00.