Inför Victoria cup matchen mot Älta

Thomas BahnsonDam, Nyheter

På lördag är det dags för 1/16-final i Victoria cup och Älta IF står för motståndet på Stadshagens IP1 kl 16.00. Älta åkte ur div 1 förra året och spelar i år i div 2 och ligger därmed en division högre upp än KB. För bara några månader sen låg de alltså tre divisioner högre upp och det innebär att Älta går in som förhandsfavoriter.

KB slog Kungsängen med 2-0 i första rundan av cupen i oktober förra året för att komma till denna fas. Älta var direktkvalificerade. Det lag som går segrande ur denna match får mest troligen möta BP dam (Elitettan) i nästa omgång.

KB går in i denna match med en fin 7-0 seger i ryggen mot Tullinge i söndagens träningsmatch, men med en något utarmad trupp. Med en del bortfall i backlinjen och på mittfältet kan vi fortfarande ställa upp med ett duktigt lag men med avsevärt mindre valmöjligheter. Två spelare i form är Madde Rylander med 5 mål senast och Lilja Björk med 1 mål och 2 assist senast. De kommer säkerligen ha en hand i de farligheter KB skapar på lördag. Vi kommer även få se två debutanter i rödvita tröjan. Det blir Caroline Blom (mv) och Therese Kvist (m-f) första framträdanden.

Då Victoria cup ger en chans till fördel för lag som spelar i en lägre division än motståndet kommer KB få 1 straff innan matchen drar igång. En potentiell psykologisk boost som kan komma att behövas.

KB dam har byggt sin framgång senaste åren på sin tro på sig själva och denna match är inget undantag. Vi går in med inställningen att vi ska ha något att säga till om. Vi hoppas se många Karlbergare på plats på ”Superlördag”!

Kommentarer

kommentarer