Innebandy: Seger i premiären för herrarna

kb-pelleNyheter

Karlbergs BK tog på lördagen en mycket fin seger med 10-3 mot Adelsö IF i premiären av division 5 mellersta. Vi fick chansen att ställa några frågor till tränaren Robin Karke, 27.

Först så vill vi välkomna dig och det nya laget till Karlbergs BK. Hur känns det att äntligen vara igång nu efter en lång försäsong och hur har förberedelserna gått?

Stort tack! Det känns kanon att äntligen vara igång. Det har varit en hektisk sommar där vi har jobbat hårt för att få in rätt spelare till KB. Det känns som att vi har fått ihop det bra än så länge, några träningar till ihop och om rätt namn dyker upp blir det även något nyförvärv till. Sen blir vi svårslagna!

Grattis till en fin seger i premiären med endast precis fullt lag (5 utespelare och 1 mv)? Innebär det att vi kan få se ännu bättre spel från er under säsongen?

Vi kan låtsas att så var fallet men det är teknikstrul som ligger bakom dessa falska uppgifter. Vi gick på tre backar och två kedjor framåt, det kändes helt okej efter bara två träningar ihop. Bättre spel kommer det att bli om några veckor, kom och kolla när vi har flyttat in i Engelbrektshallen, där ska det rullas boll!

Ni var ett gäng som kom från Bro IK inför denna säsong. Bro låg då i division 2, men åkte ur. Är det något som talar för att ni kommer vara med i toppen av 5:an i år och försöka nå uppflyttning redan första året?

Man blir inte av med vinnarskallen bara för att man gått ner några divisioner så målet är glasklart, det är topp två i serien och uppflyttning som gäller!

Karlbergs BK har precis startat sin verksamhet för innebandy och kommer i år ha ett herrlag och 5 yngre grupper. Vilka faktorer tycker du är viktiga för att på sikt bygga en stark innebandysektion för en förening som Karlbergs BK?

Det viktigaste så här i starten är att vi hjälps åt inom klubben, alla kan bidra med något. Vi har många i herrlaget som har samlat på sig erfarenhet genom åren i och med spel på lite högre nivå och vi ska se till att komma ner och exempelvis hjälpa till med några träningar för de yngre grupperna.

Till sist, ska ni ta med lite avbytare till nästa match eller fortsätter ni på inslagen linje? Har även hört att ni söker lagledare som kan sitta i sekretariatet på hemmamatcherna.

Vi går som alltid för seger så vi spelar med starkast möjliga lag. Är det 5, 10 eller 15 spelare får vi se när vi närmar oss matchdag!

Ja sekretariatet var det ja, det hade vi helt glömt bort sist men det löste sig någon minut innan tekning. Har du en okej handstil eller är vaken på stoppknappen när Pontus Norén Asp skjuter i bortre X är du varmt välkommen att hjälpa till!

Vi tackar för det Robin och ni följer herrarna smidigast på Instagram Karlbergsbk1912

Nästa match är det dags för årets första derby. Lördagen den 30 sept kl. 17.00 i Eriksdalshallen. Då väntar Westermalms IBK på bortaplan. Varmt välkomna!

/red