Stockholms Innebandyförbund kan med glädje välkomna er till Knatteligan för flickor och pojkar födda 2008 – 2010 för 2017. Spel på liten plan med tre utespelare och målvakt.

Nytt för nästa år

Knatteligan kommer spelas i klasserna Flickor/Pojkar -08 och -10.

För övriga åldrar är klasserna ett riktmärke då förbundet anser att lagen ska hamna på den nivå man hör hemma. Som exempel kan ett lag med spelare födda -09 anmäla sig till klassen -08 och tvärt om

Arrangemang

Grundprincipen är att varje arrangör bestämmer själva. Det viktigaste är dock att man skall informera gästande lag i god tid innan om vilka förutsättningar som gäller vid just ert arrangemang. En stor hall med 20 x 40 kan med lätthet inrymma 3 st Knatteliganarenor.

Här gäller att varje arrangör gör det så bra som möjligt för barnen. Finns det sarg/bänkar att tillgå så använder man dessa om man vill. Att ordna cafeteria anses vara en skyldighet vid större arrangemang, dessutom en möjlighet till att tjäna en slant.

Det är inte tillåtet att ta ut någon som helst avgift i samband med ett arrangemang. Eventuell kostnadstäckning för hallhyra sker i samråd med förbundet innan arrangemanget genomförs.

En stor fördel med att spela i Knatteligan är just möjligheten att spela i sammandragsform. Man spelar flera matcher samma dag och har möjlighet att tacka både ja och nej till ett deltagande. Föreningen har själv möjlighet och ansvaret för att arrangera på hemmaplan.

Man ansöker hos förbundet, via mail, efter att ha preliminär bokat upp en lämplig hall i sin kommun. Förbundet godkänner därefter sammandraget och erbjuder andra föreningars Knatteliganlag att deltaga hos er.

Mottot är ”in med en boll och låt den rulla”. Med andra ord, barnen ska spela och ha roligt. Arrangemangen får inte på något sätt utmynna i någon som helst form av slutspel.

– Det får inte finnas någon som helt form av tabell.
– Resultat får inte redovisas på något sätt. Inte på resultattavla eller anslag.
– Skall det spelas extra match mellan lag som spelat i olika grupper så löses detta genom lottning.

Med eller utan målvakt

Här gäller grundprincipen att tillsammans med barnen bestämma. Tillgången på målburar kan vara en avgörande faktor. Om man står i begrepp att införskaffa nya burar för målvaktsspel så rekommenderar förbundet storleken 90 cm i höjd och 115 cm i bredd. (Detta skall jämföras med normalstora målburar som har måtten 115 cm i höjd 160 cm i bredd). På förbundets kansli finns det anpassade målburar för Knatteligan att låna. Om ni vill ha hjälp med att beställa målburar eller låna burar för Knatteligan så kontakta ansvarig för knatteligan. Den anpassade målburen som har måtten 90 cm höjd och 115cm bredd.

Knatteligan kan med fördel spelas ute på asfalt, gamla dansbanan eller var vet vi? Här har de uppfinningsrika en stor möjlighet. Mixade lag kan vara att föredra för de som har svårt att få ihop 10 st av ett och samma kön.

Matchtiden bestäms av arrangören beroende på halltillgång, exempelvis 1 x 15, 2 x 10 och 2 x 12.