”Inte många lag där en 24-åring känner sig gammal!”

kb-redNyheter, Senior

Karlbergs BK kliver in i division 2-premiären mot Sundbybergs IK på lördag. Lagkaptenen Keivan Keshavarz berättar om försäsongen, den personliga målsättningen och hur han ska leda ett ungt Karlbergs BK – med en snittålder på 22,2 år – till nya framgångar 2016.

Hur känns formen i laget inför premiären?
– Formen känns bra! Vi har haft en bra träningsvecka där vi slipat på lite detaljer. Laget har sett fram emot denna match länge och den känslan minskade inte när vi fick reda på att vi möter förra årets konkurrenter i premiären.

Vad säger du om försäsongen?
– Försäsongen har också varit bra. Vi har spelat en hel del träningsmatcher vilket har gett oss många tillfällen att slipa och bygga vidare på det spel vi började med förra året. Lennart (Sandahl, sportchef) och Karlberg har värvat noggrant och tagit in spelare som passar in i laget både på och utanför planen. Det senare var enligt mig en av huvudanledningarna att vi tog oss upp till division 2 förra året. Vi hade otroligt kul i omklädningsrummet vilket smittade av sig i vårt spel på planen, då alla var villiga att göra jobbet för varandra. De nya spelarna har kommit perfekt in i gruppen och hjälper laget att ta ett steg till i vår utveckling.
– Vi har fortsatt bygga på vårt framgångsrika spel från förra året där vi vill spela bollen längst backen och ha bollinnehav. Spelet har ständigt blivit bättre och jag hoppas att vi ska kunna bjuda publiken på underhållande fotboll.
– Jag tror att träningslägret (i Antalya, Turkiet) var oerhört viktigt för vår kommande säsong. Under en vecka hann vi nöta på detaljer och idéer man annars inte hinner med under en ordinarie träningsvecka. Det är även perfekt tillfälle att bygga lagsammanhållningen och svetsa ihop truppen.

Något eller några nyförvärv som imponerat extra mycket på dig?
– Tycker att alla nya spelare har kommit in i laget och tagit för sig. Sunday (Abohwo) har imponerat stort med sitt lugn, teknik och förmåga att skicka spelare upp på läktaren. Jag skulle inte vilja spela ytterback i division 2 i år.
– Allroundspelaren Sebastian (Bichler Bergenheim) har även överraskat mig tack vare sin förmåga att spela på många olika positioner (mittback, ytterback, mittfält). Jag förstår inte alltid vad han säger på grund av dialekten, men på planen fungerar samarbetet perfekt tack vare det universella språket ”fotboll”.

Du har själv spelat de flesta matcherna, hållit dig skadefri och ser ännu bättre tränad ut i år. Vad har du för personlig målsättning med din säsong?
– Absolut, känner mig bättre tränad i år jämfört med förra året. Har som sagt hållit mig skadefri vilket har gjort att jag kunnat träna hårt under hela försäsongen utan förhinder. Min personliga målsättning är att bidra med hårt jobb och fortsätt utvecklas som spelare och ledare. Sen självklart att göra fler mål och assist än förra året. Detta blir mitt femte år i division 2 och jag hoppas att kunna bidra med lite rutin till vårt annars unga lag.

När serien drar igång har Karlbergs BK en snittålder på 22,2 år. Vad är fördelarna och utmaningarna med den unga satsningen?
– Ja, det är inte i många lag som en 24-åring känner sig gammal… Den stora fördelen med unga spelare är att alla är trygga med bollen och vill spela fotboll. Snabbhet och teknik är något som många av dom unga spelarena har bidragit med. Utmaningen för oss i år är den bristande rutinen som många lag har i denna serie. Men det ser jag inte som ett stort problem, vi måste bara kunna hålla den höga standarden som finns.

I premiären väntar bekant motstånd i Sundbybergs IK. Vi vann varsin match förra säsongen där KB lyckades ta tre poäng när det krävdes som mest i sista omgången (3–1) för att bärga kvalspel. Vad behöver vi göra för att besegra Sumpan på lördag?
– Finns bara ett recept; Stenhårt jobb i 90 min plus tillägg!