Intervju med Ludvig Brandimarti: ”Bidrar med sydeuropeisk passion”

RedaktionenNyheter, Senior

En försäsong med mycket rehab är över. Nu är Ludvig Brandimarti redo att visa KB-fansen vad han går för. I premiären gjorde han sina första 45 minuter i den rödvita tröjan. Här är en lång intervju med ytterbacken som även ger oss sitt bästa mattips från Italien.

Tillbaka efter en lång försäsong på sidan av planen. Hur kändes det att hoppa in och samtidigt debutera i KB-tröjan mot Hudiksvall?
– Det kändes väldigt bra att äntligen debutera i helgen efter en tuff försäsong för egen del. Jag har fortfarande en liten bit kvar till full matchfysik men det kommer successivt. Det var riktigt skönt att trots det kunna bidra till en första trepoängare och hållen nolla i premiären.

Du anslöt från division 1-klubben Sollentuna. Varför blev det Karlbergs BK för dig?
– Främsta anledningen till att det blev KB var på grund av Kalle. Vi inledde en kontakt för mer än ett år sen som slutade med att jag gick till Sollentuna. Sent förra året hördes vi igen och då var beslutet inte alls svårt. Kalles sätt att tänka fotboll men också ständiga strävan att alltid utvecklas var det som främst motiverade mig att komma hit till KB.

Hur har du kommit in i laget? Passar spelet vi spelar dig?
– Jag tycker jag kommit in väldigt bra i laget. Spelarna här var ytterligare en anledning till att jag kom hit. Jag känner nästan hela laget sedan tidigare och har spelat med flera under juniortiden, med bakgrund av detta vet jag vad vi tillsammans kan åstadkomma resultatmässigt. Utöver det är det många här som vill utvecklas och gå längre i karriären, i en sådan miljö blir det lättare att själv vilja utvecklas.
– Spelet vi spelar passar mig utmärkt. Många lag vill idag ”trilla boll”, det känns väldigt bra att faktiskt kunna säga att vi gör det. Vi är ett väldigt offensivt lag med mycket boll vilket gör det perfekt för mig ute på kanten.

Om någon mot förmodan missade premiären, beskriv dig själv som spelare?
– Missade du premiären kan du till att börja med boka in nästa hemmamatch mot Skiljebo den 19/4, klockan 14:00.
Om jag skulle beskriva mig själv som spelare. En intensiv spelare som blandar försvarsspelets fysik och aggressivitet med tekniska lösningar. Deltar i alla spelets skeenden både via direkta aktioner med boll och indirekta aktioner i periferin… aktioner som ofta är kryddade med sydeuropeisk passion.

Och vem är du och vad gör du privat?
– Ludvig Brandimarti, 23 år. Utanför planen en ganska lugn kille som gillar att resa, vara med vänner, laga mat och träna. Vid sidan av fotbollen studerar jag andra året på Stockholms Universitet till en Ekonomie Kandidat.

Brandimarti, det låter italienskt. Vilket favoritlag har du?
– Precis. Pappa är från en liten by i centrala Italien. Jag har turen att varje år kunna åka dit och hälsa på släktingar och vänner men också njuta av den italienska maten. Majoriteten av invånarna i byn är Juventus-supportrar, detta gjorde pappa till ett fan som han sedan förde över till mig. Utöver det är jag Djurgårdare sedan barnsben, då tog pappa med mig på min första match. Varför vet jag inte, han var inte så värst intresserad av svensk fotboll. Jag antar att det var för vi bodde ett stenkast från Stockholms Stadion, det tackar jag för idag.

Vad serveras på bordet när du får bestämma?
– Skulle jag bestämma skulle jag säga att enkel mat med bra råvaror är nyckeln till framgång i köket. Jag skulle bjuda på en ”Pasta all’Amatriciana”, en sås som härstammar från staden Amatrice i centrala Italien. I den skulle jag använda mig av Spaghetti eller Pennette, beroende på vad man föredrar. Krispigt stekt guanciale (griskind), gul lök, pastavatten och lite vitt vin. Mutti’s finkrossade tomatsås häller vi sedan på och låter allt puttra en liten stund. Slutligen Pecorino ost (Parmesan funkar också), rekommenderar att inte spara på osten. Ungefär något sådant skulle serveras på bordet om jag fick bestämma.

Hur långt tror du att KB kan gå?
– Vi har kommit överens om ledord vi varje dag ska följa för att maximera prestationen. Gör vi det till 100% ska vi gå hela vägen.

Din personliga målsättning den här säsongen?
– Främst fokusera på att hålla mig skadefri så jag sedan kan utveckla det jag vill bli bättre på. Lyckas jag med det vill jag hjälpa laget gå hela vägen.

På söndag väntar en tuff bortamatch mot Gute. Vad blir viktigt om vi ska vinna?
– Det kommer bli viktigt att förbereda oss rätt inför matchen samt följa matchplanen vi sätter upp. Vi ska föra matchen från minut 1 till sista, gör vi det så åker vi hem med 3 poäng. Frågan är egentligen inte vad som blir viktigt om vi ska vinna. Som den gamle Juventuslegendaren, Giampiero Boniperti sa ”Att vinna är inte viktigt, det är det enda som räknas”.