Ivan Förlin: ”Speciellt att möta sin gamla klubb”

kb-redNyheter, Senior

Försvararen Ivan Förlin, 23, om KB:s poängskörd i division 2, ambitionen att höja sig personligen och hur det blir att möta sin före detta klubb IK Franke.

KB fick med sig 1–1 hem från serieledaren Norrtälje. Vad säger du om matchen?
– Vi kändes koncentrerade och spelade riktigt bra första halvlek. Speciellt första 25 minuterna då vi var det klart bättre laget. I andra halvlek böljade spelet fram och tillbaka och det kändes som två lag som inte ville tappa poängen. Samtidigt var vi väl inte helt nöjda och ville vinna matchen.

Åtta poäng på fem matcher. Är du nöjd med lagets start på säsongen?
– Vi har fått en bra start med undantag för ett bottennapp i andra halvlek mot Gamla Upsala som resulterade i ett tråkigt resultat (2–4). Annars tycker jag att vi har hittat ett bra grundspel och känns stabila försvarsmässigt.

Hur rankar du dina egna prestationer?
– Kan väl inte säga att jag är helt nöjd med mina insatser. Jag har varit stabil i ett par matcher men saknar en del i touchen och lite annat för att vara helt nöjd.

Nu väntar din före detta klubb IK Franke. Hur känns det att ställas mot förra klubben och hur ska KB ta årets första trepoängare på Stadshagen?
– Det är ju speciellt att möta sin gamla klubb. Många är kvar från förra säsongen då jag spelade där. Mycket står på spel. De är taggade för sin första seger, samtidigt vill vi vinna för första gången på hemmaplan. Båda lagen försöker vara bollförande, men jag tror vi kan slå dem genom att vara noggranna bakåt och att spela bollen snabbt så vi får isär deras försvar.

/red

Namn: Ivan Förlin.
Född: 1993.
Position: Försvarare.
Moderklubb: Skiljebo SK.
Kom till KB: 2014 (återvände 2016 från IK Franke).
Matcher i serien 2016: 5.
Mål: 0.
Assist: 1.