Jahn: ”KB hade ett spelsätt som tilltalade mig”

kb-redNyheter, Senior

Förra veckan blev Djurgårdens Michael Jahn, 20, klar för spel i Karlbergs BK. Här berättar försvararen om varför han valde spel i KB och om debuten mot Boo FK den gångna helgen.

Varför föll valet på Karlbergs BK?
– Jag valde Karlberg BK efter att varit i Husqvarna första halvan av denna säsong och kände att jag ville hem till Stockholm. Jag hade spelat en match på försäsongen med Karlberg och visste att de hade ett spelsätt som tilltalade mig.

Vad visste du om KB innan?
– Jag visste att laget bestod utav många unga spelare och som alla var motiverade att utvecklas. Jag känner Alexander Kärki sedan tidigare och han hade bara pratat positivt om alla i laget. Det var inget problem heller att komma in i gruppen, det gick väldigt snabbt.

Hur skulle du beskriva dig som spelare?
– Jag har fått beskrivningen ”klassisk mittback” om mig innan och det tycker jag är en rätt bra beskrivning på mig. Jag är en spelare som försöker spela enkelt och säkert.

Är du nöjd med debuten mot Boo?
– Ja jag är mycket nöjd med att vi vann matchen mot Boo FK. Jag tycker att vi gör en bra insats men att vi har lite mer att ta av. Detsamma känner jag kring min egen insats, bra men det finns mer att ta av.

Vad hoppas du få ut av hösten i KB-tröjan?
– Under min låneperiod i Karlberg så hoppas jag att utveckla mitt eget spel såväl defensivt som offensivt. Jag hoppas också kunna hjälpa Karlberg att utvecklas och ta nya steg som klubb.

Vi tackar Micke Jahn för pratstunden och önskar honom och laget lycka till i höst!

Namn: Michael Jahn.
Född: 1996.
Position: Försvarare.
Moderklubb: Djurgårdens IF.
Övriga klubbar: Husqvarna FF (lån).
Kom till KB: 2016.
Matcher/mål i serien 2016: Husqvarna: 3/0. Karlberg: 1/0.