Järna SK – KB 2–1

kb-redMatchreferat 2016, Nyheter

Karlbergs BK fick stryk mot Järna SK i genrepet inför division 2-starten.

Division 3-laget Järna SK tog initiativet inledningsvis och styrde spelet första kvarten. Efter det jämnades spelet ut men det var KB som hade de vassaste chanserna. Laget träffade virket inte mindre än fyra gånger i första halvlek. Närmast var Sunday Abohwo som sköt i insidan av stolpen och lyckades dra returen från tre meter i ribban.
I den 33:e minuten tog laget ledningen när Sunday Abohwo serverade Alexander Bergendahl Kärki som drämde in bollen i bortre hörnet.
Järna svarade dock omgående och kvitterade fyra minuter senare efter ett inspel från kanten.

I andra halvlek var matchen tämligen jämn. KB fortsatte dock att skapa chanser. Mathias Karelius träffade utsidan av stolpen, hans tredje ramträff för dagen, och Ivan Förlin drog en vänster i ribban med kvarten kvar. Dessutom var Modou Gassama framme och högg ett par, tre gånger. Istället avgjorde Järna på en hörna med fem minuter kvar.
– Det var en okej insats, trots allt. Vi saknade inte direkt lägen. Surt att släppa in hörnan i slutminuterna, i det läget hade vi bytt ut ett par bra huvudspelare och blev lite tunna, säger KB-tränaren Kalle Karlsson, som berömde anfallaren Modou Gassama och inhopparen Robiel Mecconen.
– Modou spelade fram Sunday till ett jätteläge som Sunday borde ha förvaltat och lade upp för ett av Mathias stolpskott. Dessutom hotade han och sysselsatte deras försvar ständigt. Han gjorde det mesta utom mål. Robiel var pigg när han hoppade in och spelade fram både Mathias (tredje stolpskottet) och Ivan Förlin (ribbträffen). Med lite tur hade han haft två assist under sitt inhopp.

Järna SK–Karlbergs BK 2–1 (1–1)
Mål: 0–1 (33) Alexander Kärki (Sunday Abohwo).
Publik: 40 (på Ljungbackens IP).

KB spelar premiär på lördag kl 14.00 borta mot Sundbybergs IK på Sundbybergs IP.