Jawad Lahlou: ”Vi har många unga som lyssnar och vill lära sig”

kb-redNyheter, Senior

På söndag är det dags för säsongens sista match. En fight som avgör om Karlbergs BK flyttas upp till division 2 eller får ta nya tag i division 3. Försvararen Jawad Lahlou, 23, berättar om känslan i laget, sin långa skadefrånvaro och den största skillnaden jämfört med fjolåret då KB åkte ur tvåan.

Hur är känslan i laget inför returmatchen mot IFK Stockholm?
– Det känns stabilt, vi har inte firat något i förtid och vi alla vet att det krävs samma slit som sist.

Hur upplevde du första mötet?

– Positivt. De försökte pressa högt i början men märkte sedan att vi rullade förbi deras press och behöll bollen inom laget, vilket fick dem att backa hem istället. Sedan fick vi dem att jaga boll i två halvlekar vilket gav oss två mål.

Vad blir viktigt att tänka på nu när vi går in i matchen på söndag?

– De matcher vi har förlorat nu i höst har vi ”tänkt för mycket”. Vi ska ut på plan och rulla boll, sedan kan vi ha i åtanke att det är säsongens sista match vilket innebär lång vila tills nästa match.

Du var borta på grund av skada i våras. Hur var det att följa laget från sidan?
– Tio månaders frånvaro samt att se laget förlora från sidan är inget att hurra över. Vi bytte startelva varje match vilket ledde till många onödiga missförstånd mellan spelare, därav förlusterna.

Sen kom hösten. Du kom tillbaka och plötsligt började laget vinna. Jawad-effekten?
– Hehe, jag kanske har bidragit till intensivare träningar med min fula spelstil samt mina osköna kommentarer. Men resten måste jag ge hela laget cred!

Vad skulle det betyda om KB gick upp till division 2 igen?
– Då slipper Richie ljuga för damerna om att han lirar i allsvenskan, division 2 låter också rätt så bra.

Du som var med under förra årets blytunga säsong i tvåan – vad skulle du säga är de största skillnaderna mot årets trupp som hittat vinnarmentaliteten?
– Vi har en spelidé som vi följer, vi hjälper varandra med att rädda upp våra misstag och så har vi många unga som lyssnar och vill lära sig fotboll. Forza KB!

Namn: Jawad Lahlou.
Född: 1992.
Position: Försvarare.
Kom till KB: 2013.
Matcher i serien + kval 2015: 13.
Mål: 1.
Assist: 0.