Jawad på väg att sätta KB-rekord

kb-redNyheter, Senior

Foto: Anders Jansson

Jawad Lahlou, 23, kom till Karlbergs BK inför säsongen 2013. På lördag kan han passera målvaktslegendaren Petri Anufrijeff och sätta rekord som den spelare som gjort flest matcher för KB i förbundsserierna i modern tid (division 3 och uppåt).

På lördag kan du bli historisk som ”meste Karlbergsspelare i förbundsserierna”, det vill säga från 2008 fram till idag. 66 seriematcher i en och samma tröja – hade du trott det när du kom till klubben 2013?
– Jättekul, hade aldrig räknat med det då jag kom till KB för att känna på lite seniorfotboll. Sedan dess har jag präglats av skador vilket har lett till att jag inte kunnat utföra en hel säsong utan avbrott. Därav är jag positivt överraskad!
Vad är ditt bästa minne från tiden i KB?
– Det är nog höstsäsongen 2015, där vi vann 13 av 16 matcher och klättrade upp en division. Det var magiskt och firandet pågick under en lång tid, vilket var välförtjänt.
Vad är det värsta minnet?
– Ja du, vice versa. Det värsta minnet är när vi åkte ner från division 2 säsongen 2014. Aldrig kul att förlora fotbollsmatcher, men att åka ner en division, det är tio gånger värre.
Du är den enda spelaren som är kvar i klubben sedan 2013, och vid sidan av Ivan Förlin och Oskar Sewerin (den sistnämnde är hemma från USA på sommaren), den enda som är kvar sedan degraderingen 2014. Vad skulle du säga är största skillnaden idag i KB jämfört med när du kom till klubben?
– När jag kom till KB 2013 var snittåldern kanske 26-27 med många tunga, stora spelare som hade långbollar som motiv. Nu ligger vår snittålder runt 21 år. Vi har en relativt kort och tanig trupp, bortsett från Sunday, och är ett spelande lag som försöker hålla bollen på marken, bortsett från Keivan
I omstarten på lördag väntar Boo FK. Hur ska vi vinna den matchen?
– Jag tror personligen att vi kan slå alla lag i serien bara vi spelar så som vi vill att vi ska spela. Genom att rulla, ha tålamod och sätta våra chanser så kommer det gå galant.

> Vill du återuppleva Jawad Lahlou i KB-tröjan kan du se den här videon: https://www.youtube.com/watch?v=wdG_2dt4hFQ

Namn: Jawad Lahlou.
Född: 1992.
Position: Försvarare.
Moderklubb: Rissne.
Kom till KB: 2013.
Statistik i serien 2016: Matcher: 11 (9 från start). Mål: 0. Assist: 1.
Totalt antal seriematcher för KB: 65 (56 från start). Mål: 1.