Joar Horn valdes till ny ordförande

kb-andersNyheter KB fotbollLeave a Comment

KB-klubban_spotlight
Tisdagen den 18 mars höll Karlbergs BK årsmöte i klubblokalen. Mötesordföranden Olof Torén gick igenom verksamhetsberättelsen och kassören Gustav Vadenbring redogjorde för det ekonomiska resultatet.

Föreningen gjorde en förlust om 51 079 kronor (-115 909 kronor), vilket enligt Vadenbring får ses som ”ett helt okej resultat med tanke en stor del av kostnaderna kan relateras till tidigare verksamhetsår”.

Målsättningen inför 2014 blir att stabilisera ekonomin, inte minst inom kärnverksamheten genom att öka på medlemsantalet samt höja intäkterna inom kafé, fotbollsskola samt cupverksamhet.

Joar Horn, mest känd från politiken, men även tidigare spelare i ‘Reymers’ blev vald till ny ordförande och till nya styrelsemedlemmar  valdes Johan Wallinder, Johan Holmgren, Niklas Fehrm och Hans Tapper.

Förre ordföranden Thomas Nagornoff och medlemmarna Anders Elwin och Eva Zidaric Åkerman avsade sig omval medan Anders Jansson, Anna Hellströmer och Gustav Vanenbring har ett år kvar inom styrelsen.

KB tackar de avgående styrelsemedlemmarna för sina insatser, vilka varit avgörande för föreningens fortlevnad.

Mötet beslöt också att utse Ingvar ‘Ingo’  Westerberg till hedersmedlem för sina insatser de senaste 15 åren. Han är en av mycket få medlemmar som tilldelats detta livstidsmedlemskap.

Bland annat omnämndes att föreningen sannolikt inte hade funnits kvar om han inte stått för avgörande insatser genom att bygga upp föreningen igen, då den stod på fallrepet. På senare år har han bland annat gjort sig känd för att jobba i Hagens Café samt stiga upp klockan sex varje morgon och köra julgranar till ICA Maxi för försäljning inom föreningens regi.

/red