Johnsson glad över KB-flytten: ”Helheten uppfyller mina krav”

RedaktionenNyheter, Senior

Daniel Johnsson, 20, är en ny bekantskap för KB-fansen den här säsongen. Den spelskicklige mittbacken var nära en division 1-flytt men valde till slut Karlbergs BK. Här är en intervju med den förre Djurgårdenspelaren.

Välkommen till KB! Det blev snabba ryck för dig. Klar förra veckan och direkt in i hetluften mot Newroz följt av träningsläger på Cypern ett par dagar senare. Hur har den första tiden varit?
– Den har varit riktigt bra måste jag säga. Jag känner att jag passar in i laget både rent fotbollsmässigt och även socialt, vilket är skitkul. Jag tycker utan tvekan att helheten uppfyller mina krav och det känns som att Karlberg är ett ställe jag kan utvecklas!

För vår publik som inte sett dig spela – beskriv dig själv som spelare.
– Jag är en trygg och bollskicklig mittback som gillar att ha mycket boll.

Du kommer från Djurgårdens U19. Hur känns det att gå vidare från den organisation och in i Karlberg?
– Det känns som ett bra steg för mig. Jag har haft bra koll på Karlberg sedan tidigare och kände många i laget och har fått känslan av att de spelar en fotboll som passar mig perfekt. Detta har jag även nu fått bekräftat under min första tid med laget.

Ett par träningar in på lägret och en match mot division 4-laget Kristianopel (10-1). Har ni det bra där nere?
– Jättebra! Grymma förutsättningar för att både kunna prestera på och utanför planen. Samtidigt spenderar man dag och natt i sju dagar tillsammans med laget, vilket självklart leder till att man lär känna varandra mycket bättre. Så helt perfekt!

Är du nöjd med rumsindelningen?
– Haha, absolut. Edvin (Holst) är en av mina bästa polare sedan tidigare, så det är inte första gången jag bor med honom. Sedan bor jag även med Daniel Da Silva, han är skitskön och det är jättekul att få lära känna honom på ett djupare plan.

Din målsättning i år?
– Uppflyttning och att jag kan bidra med det jag är bra på.

FAKTA
Namn: Daniel Johnsson Född: 1999. Position: Mittback. Moderklubb: Norrtulls SK. Kom till KB: 2019 (från Djurgårdens IF U19).