Juventus IF – KB 0–1

kb-redMatchreferat 2015, Senior

Karlbergs BK vann premiären i division 3 östra Svealand borta mot Juventus IF på lördagen med 1–0. Segermålet inprickat redan i den sjätte minuten.

Karlberg började starkt på konstgräset på Råby IP. Gästerna tog tag i spelet direkt och ledningsmålet i den sjätte matchminuten kom inte ologiskt. Christofer Garofalo spelade in en boll och David Lividikos kämpade sig till skottläge innan han placerade bollen i bortre hörnet.
KB ägde mycket boll, men Juventus skapade en farlig dubbelchans efter en hörna när första avslutet träffade ribban och returen fantomräddades av Viktor Segerström.
KB hade en del halvchanser, men Juventus var inte heller ofarligt. I slutet av halvleken fick Västeråslaget en gratischans när domaren totalmissade att Juventus anfallare Menhal Muqdisi drog ned Edwin Ekholm. Ett svårförklarligt misstag domarteamet. Viktor Segerström klarade som tur var det efterföljande friläget.
I andra halvlek hade KB bra kontroll på händelserna till dess att 15-20 minuter återstod av matchen. Då föll laget tillbaka, Juventus etablerade tryck och skapade ett par vassa kvitteringschanser.
Viktor Segerström och försvaret red dock ut stormen och KB vann med 1–0.

Nästa match spelas hemma på Stadshagen på lördag 25 april kl 14 mot Täby FK.

Juventus IF–Karlbergs BK 0–1 (0–1)
Mål, KB: 0–1 (6) David Lividikos (Christofer Garofalo).
Publik: 74.

Kalle Karlsson: ”Sammantaget en bra premiär”.

/red