Kalle Karlsson: ”Alla är laddade inför avslutningen”

kb-redNyheter, Senior

Karlbergs BK vill hitta vinnarspåret igen

Karlbergs BK tappade snöpligt poäng senast när Skiljebo SK kvitterade i 90:e minuten (1–1). Nu väntar seriejumbon Strömsbergs IF på bortaplan på lördag. Så här säger tränaren Kalle Karlsson inför drabbningen.

Poängtapp mot Skiljebo. Hur har stämningen varit i veckan?
– Bra ändå tycker jag. Det är klart att måndagens träning är lättare efter en seger, men nu betydde det ju inte så mycket för utgångsläget mer än att vi faktiskt tog in en poäng på Stocksund så det har varit positiv stämning i veckan. Alla är laddade inför avslutningen i serien. Vi har även fått tillbaka en trio spelare – Oskar, Nicholas, William – som varit borta på grund av småskavanker och sjukdom. Det är alltid välkommet att bli fler spelare på träningarna. Nu har vi haft 20 utespelare i veckan med de juniorer som är uppe och roterar.

Strömsberg borta imorgon. På pappret ska det vara tre enkla poäng. Vad blir viktigt för oss att tänka på?
– Det finns inga enkla matcher när man kommer till hösten och lagen där nere krigar för överlevnad. Vi kommer inte att få något gratis i den här matchen heller så det gäller att vi är fokuserade från start, spelar med högt bolltempo och följer matchplanen och de saker vi tränat på i veckan.

Det ser annars ut att bli en hård kamp om kvalplatsen med IFK Stocksund och IFK Lidingö – vad talar för KB?
– Det som talar för oss är väl försvarsspelet, det faktum att vi är svåra att göra mål på, och truppbredden. Dessa faktorer har varit våra främsta styrkor 2018.

FAKTA
Namn: Kalle Karlsson. Ålder: 36. Moderklubb (som spelare): Skiljebo SK. Övriga klubbar som spelare: Råby BK, Västerås IK, IFK Västerås, IK Oden, Gideonsbergs IF, Karlbergs BK, BK Gamla Karlbergare. Klubbar som tränare: IK Oden 2002 (assisterande), BK Gamla Karlbergare 2013 (huvudtränare), Karlbergs BK 2014 (assisterande), Karlbergs BK 2015–2016 (huvudtränare), Vasalunds IF 2017 (huvudtränare). Karlbergs BK 2018–? (huvudtränare).

Foto: Anders Jansson