Kalle Karlsson: ”Den fotboll vi vill stå för”

kb-redNyheter, Senior

Karlbergs BK fick äntligen målskyttet att lossna i lördags. Så här säger tränaren Kalle Karlsson dagen efter matchen.

Vad säger du om matchen?
– Vi drabbades av en skada på uppvärmningen på Teiwo Thompson så vi fick göra en sen ändring. Jag tycker att grabbarna hanterade det väldigt bra och även det faktum att Andreas Vikström tvingades kliva av redan efter 27 minuter. Det underlättar att vi får en bra start med mål redan i tredje minuten. Det gör att vi kan spela ut och det tycker jag att vi gör första 20 minuterna. Då har vi flera fina kombinationer. Sedan tappar vi i mitten av halvleken och har en riktigt svag period på 10-15 minuter där inte mycket fungerar. Vi har lite tur att vi får 2–0-målet i ett läge där vi hade tappat kontrollen om matchen. I andra halvlek tycker jag att vi har bra grepp. Helst hade vi dödat matchen tidigare med 3–0-målet, men efter att det väl kom så blev det en komfortabel seger.

Något som fungerade bra och något som kan fungera bättre?
– När vi väl löper utan boll och använder vår fart så tycker jag att vi spelar väldigt bra fotboll, precis som vi gjort i flera av matcherna hittills. Första målet var ett ett exempel på det, ett väldigt vackert mål där Ertan (Özge) väggar sig igenom och sedan serverar David (Lividikos). Den typen av fotboll vill vi stå för. Vi gör fyra mål, vilket är positivt, men i den här matchen hade vi kunnat vara mer distinkta på sista tredjedelen och kommit till ännu flera frilägen. Vi har även en period i första halvlek där vi tappar koncentrationen och faller ned till en nivå som vi bör undvika.

Någon spelare som förtjänar extra beröm?
Tor Ranniste som gör tre mål som inhoppare. Ertan Özge gör det bra som högerback. Mathias Karelius blixtrar till och gör två assist. Gijs Niehe var väl den som höll den jämnaste nivån sett över hela matchen.