Kalle Karlsson: ”Det blev onödigt nervöst på slutet”

kb-redNyheter, Senior

Karlbergs BK säkrade kvalet till division 2. Så här säger tränaren Kalle Karlsson dagen efter segern mot Sundbybergs IF.

Vad säger du om matchen?
– Även om Sundbyberg har en målchans med lite flipper i straffområdet redan efter nån minut så tycker jag att vi börjar matchen bra. Vi styr spelet och hittar vägar framåt. 1–0-målet redan i åttonde minuten gör automatiskt att pressen släpper för oss, men det innebär också att Sumpan vaknar till och vill vara med och fajtas. Första halvleken är jämn, tycker jag, även om vi hotade lite oftare i deras straffområde.
Vi pratade i paus om vårt försvarsspel över hela planen där vi inte var helt nöjda med hur vi agerade. Tyvärr hamnade vi inte riktigt rätt i starten av andra halvlek heller så Sumpan tog över taktpinnen där. Tycker att vi höjer oss cirka tio minuter in i andra halvlek. Då börjar vi få fast bollar på offensiv planhalva och 2–0-målet kommer ju lägligt.
– Kändes lite onödigt nervösa i vårt spel sista kvarten, men det var väl förklarligt då mycket stod på spel. När Sumpan gör 1–2 så blir det skarpt läge, men jag kan inte minnas något kvitteringsläge. Vi får nästan direkt in 1–3 och efter det känns det tämligen lugnt.

Vad säger du om er insats?
– Spelmässigt nådde vi inte upp till den nivån där vi vill vara och där vi har varit många gånger under hösten. Men jag är oerhört nöjd med hur vi krigar i andra halvlek. Sundbybergs spelare slet som djur och gav oss ingen enkel resa och det här är ju en av de tuffaste bortaarenorna i serien, om inte den allra tuffaste. Så det krävdes att vi kavlade upp ärmarna och det tycker jag att alla gjorde. Därför klarade vi av att stå emot.

Nån spelare du vill lyfta fram?
– Egentligen inte, det var framför allt en laginsats. Men Mathias Karelius tog ett stort defensivt ansvar i andra halvlek och det var kul att se. Spelmässigt är det många som kan bättre än de visade igår, men arbetsmässigt är jag belåten med samtliga.

Hur är läget i truppen inför kvalet?
– Ja, det vet vi inte riktigt. Eftersom Svenska fotbollförbundet lagt första kvalmatchen onsdag/torsdag och bestämt att kvallaget från serie ska spela borta så har vi hamnat i en prekär situation. Vi kan få gotländskt motstånd i form av Dalhem och det betyder att vi med fyra dagars varsel ska sy ihop en Gotlandsresa med spelare och ledare som jobbar. Och detta med klubbens begränsade ekonomi. Hade vi spelat en helg match hade vi kunnat åka hem samma dag, nu måste vi övernatta för det går inga båtar hem. Vi har tillsammans med tre andra Stockholmsklubbar skrivit till förbundet och bett dem flytta matchen till en helg, men de avslog begäran. Vi har ett par spelare som kanske inte ens kommer loss från sina jobb. Så främst handlar det om att sy ihop det här. Vi har pratat om att starta en Swish-kampanj för att överhuvudtaget kunnat genomföra resan. Det är ett alternativ.

– Läget i truppen är annars okej. Johan Grahn var hel nog att hoppa in denna match. David Lividikos har börjat jogga på sin skadade fot. Andreas Blad är tyvärr borta en längre tid på grund av axelskadan han ådrog sig förra helgen. Alexander Wiklund lär inte heller spela mer denna säsong på grund av sin häl. Leonard Edholm Fjellstad blir borta en längre tid med sin knäskada. Ertan Özge, som missat en månad på grund av hjärtproblem, kanske kan börja träna i veckan. Så vi har lite avbräck, men vi har vi tur kanske vi kan få tillbaka David till kvalet.

/red