Kalle Karlsson: ”Det här mötet är David mot Goliat”

kb-redNyheter, Senior

TRÄNARENS ORD INFÖR KVALDRAMAT PÅ ONSDAG

Välkomna till Stadshagen!
Det är tätt mellan matcherna nu! Efter en dramatisk ”seger” (0–0 i lördags mot Linköping kändes som en vinst) är vi nu framme vid det sista kvalsteget. Där väntar IFK Luleå som slutade elva i division 1.

IFK Luleå är en storklubb jämfört med Karlbergs BK. KB framstår som en kvartersklubb i sammanhanget.
1992 var IFK Luleå nära att nå allsvenskan. Laget ledde borta i den avgörande kvalmatchen mot Frölunda med 2–0 i paus. Men göteborgarna gjorde mirakulöst de fyra mål som behövdes för att vända i andra halvlek. Sedan dess har IFK Luleå kämpat för att nå fornstora dar. 1999-2000 var klubben nere i division 3. Åren 2006-2009 blev det fyra raka andraplatser i division 2. 2010 tog man äntligen steget upp i division 1 norra och där har man slutat på tredjeplats tre gånger, senast 2015. Ifjol var norrbottningarna bara tre poäng från att få kvala till Superettan. Medan IFK Luleå har flera spelare som varit på högre nivå spelade en stor del av vår stomme i division 3 under 2015.
För oss i Karlberg – som inte betalar spelarlöner – är det därför lite av Davids kamp mot Goliat. Bara lönebudgeten i IFK Luleå är fyra gånger större än KB:s totala budget i division 2-laget.
Å andra sidan är den här KB-upplagan beredd att anta alla uppgifter, oavsett hur svåra de framstår!

I IFK Luleå märks framför allt duktige yttern Patrik Pettersén, anfallaren Joel Rajalakso och unge mittfältaren Sebastian Sandlund. Den sistnämnde räddade kvalplatsen med ett drömmål på volley från 20 meter i söndags mot Carlstad United.

För oss har vädret ställt till det senaste dagarna. Snön har gjort att vi inte kunnat träna på Stadshagen (eftersom Stockholm Stad, som kallar sig ”Idrottsstaden”, inte vill låta värmen vara påslagen ett extra dygn).
Nåväl, det var jättekul att så många trotsade kylan i lördags och fyllde ståplatsläktaren mot FC Linköping. Vi hoppas på samma stöd på onsdag när vi ställs inför den största utmaningen den här klubben ställts inför i modern tid.
Forza KB!

– Kalle Karlsson, tränare Karlbergs BK

”Tränarens ord” publiceras i matchprogrammet som delas ut gratis på KB:s hemmamatcher.