Kalle Karlsson: ”Flera faktorer bakom höstens lyft”

kb-redNyheter, Senior

Foto: Anders Jansson

På lördagen avgörs slaget om kvalplatserna i division 3 östra Svealand. Karlbergs BK har chansen att få kvala uppåt, men då krävs förmodligen seger borta mot klara seriesegraren Sundbybergs IF. Så här säger KB-tränaren Kalle Karlsson inför matchen.

Karlbergs BK har stått för en rejäl upphämtning under höstsäsongen, åtta segrar på tio matcher och 33–8 i målskillnad. Vad anser du varit nycklarna i höst till att KB har chansen att ta kvalplatsen i sista omgången av säsongen?
– Det är inte bara en anledning. Det har varit en process som pågått under hela säsongen där vi successivt tagit steg framåt, tycker jag. Framför allt offensivt har vi kollektivt förbättrat oss markant jämfört med våren. Inför omstarten tränade vi bra och vi hade bra snack där vi fick alla att se hösten som en nystart. Samtidigt fick vi viktiga tillskott i somras. En del fina nyförvärv och Jawad Lahlou som gjorde comeback efter tio månaders skadefrånvaro. Högerbackspositionen var ett ständigt problem i våras då vi tvingades skifta varje match och aldrig fick någon kontinuitet. Så det är många faktorer som spelat in.

En väldigt tuff match väntar borta mot redan klara seriesegraren Sundbybergs IK. Eftersom tre andra lag (Täby, Vallentuna och Märsta) jagar oss bakifrån krävs förmodligen seger för KB. Hur går dina tankar inför matchen?
– Det blir en härlig utmaning. Som du säger så kommer vi sannolikt behöva vinna borta mot Sumpan och det är ju en av seriens tuffaste uppgifter. Men vi har haft en bra känsla i gruppen under hösten och har spelat bra fotboll. Nu gäller det att visa det igen.

Matchen spelas kl 14.00 på Sundbybergs IP. Fri entré.

/red