Kalle Karlsson: ”Förvånande att vi föll ihop”

kb-redNyheter, Senior

Karlbergs BK tappade 3–0 till 3–3 borta mot IFK Viksjö. Så här säger tränaren Kalle Karlsson.

Vad säger du om matchen?
– Första halvlek gör vi en bra prestation. Vi tar ledningen rätt tidigt, spelar rätt bra och skapar fler lägen. Vi gör 2–0 och kontrollerar händelserna. Efter 2–0-målet kan jag inte minnas att Viksjö hade något läge sista 20 minuterna av första. I andra halvlek styr vi matchen och gör 3–0. Tyvärr får de 1–3 direkt efteråt och av någon anledning börjar vi bli osäkra i vårt försvarsspel som tidigare fungerat så bra i serien. De gör 2–3 bara fem minuter senare och då är det verkligen fight igen eftersom det är 20 minuter kvar inklusive tillägg. Under den här perioden i matchen har vi svårt att få lugn i spelet. Vi hotar inte offensivt som i första halvlek och Viksjö, som är starka på fasta, sätter 3–3 på nick efter en frispark.

Försvarsspelet har fungerat fint tidigare?
– Ja, det har känts oerhört tryggt i tidigare matcher, därför var det förvånande att vi föll ihop så under en 25-minutersperiod. Vi får analysera det tillsammans och dra lärdomar.

Någon spelare som utmärkte sig?
– Ja, hela offensiven gjorde det väldigt bra fram till 3–0-läget. Mathias Karelius var väldigt vass, Filip Mårtensson, som var inblandad i två mål och borde ha fått en straff i första halvlek, likaså. David Lividikos gör två riktigt fina mål och Ertan Özge skapar det första. Hela offensiven gör det bra.