Kalle Karlsson: ”Gjorde för många enkla misstag i första”

kb-redNyheter, Senior

Karlbergs BK föll borta i första kvalmötet med Haninge/Brandbergen. Så här säger tränaren Kalle Karlsson dagen efter matchen.

Vad säger du om matchen?
– Tycker vi börjar bra första tio minuterna. Även om vi inte skapar några målchanser så styr vi spelet. Sedan tar Haninge över och skapar nåt läge efter en fast situation då vi inte är riktigt på tårna. Haninge är bra i första halvlek. Vi får inte till det och slarvar för mycket. Det känns inte ologiskt när de gör 1–0 i 32:a minuten även om vi agerar lite slappt när deras kantspelare får trava förbi tre av våra spelare. Viktor Segerström gör ett viktigt ingripande när han räddar straffen i 37:e minuten. Där var vi lite skakade och Haninge hade något mer läge där det kändes farligt. I paus var vi överens om att vi inte nått upp till vår kapacitet. Vi korrigerade ett par grejer och jag tycker vi lyfter oss rejält i andra. Vi sätter fart direkt från avspark och jag tycker att vi styr spelet hela halvleken. Vi hade några lägen första kvarten i andra halvlek, Andreas Vikström och Mathias Karelius kommer sånär igenom, Modou skjuter nåt skott som smiter tätt utanför stolpen. När Haninge gör 2–0 på hörna i 81:a känns det tungt så klart, de hade inte direkt skapat några lägen efter paus och det kändes som målet kom när vi hade en bra period. Vi krigar för det hela vägen in och Mathias Karelius sätter reduceringen till 2–1 via en snabb omställning.
– På det hela taget en väldigt bra, kvalitativ fotbollsmatch för den här nivån, jag tror att både Haninges spel i första halvlek och vårt spel i andra halvlek värmde åskådarna i höstkylan.

Vad kan ni göra bättre?
– Sett till första halvlek är det mycket som kan bli bättre. Där hade vi för många som inte nådde upp i sin normala nivå. Vi gjorde för många tekniska misstag och jag tycker att vi bjuder Haninge på ett par av chanserna de har före paus genom att inte vara koncentrerade. I andra halvlek tycker jag att vi visar att vi kan spela bra fotboll, det ska vi försöka göra på lördag också.

Någon spelare du vill framhålla?
– I första halvlek tycker jag att Viktor Segerström gör det bra, räddar en straff och gör någon annan viktig parad. Mathias Karelius var pigg och hotade. I andra halvlek tycker jag att Filip Mårtensson gör det oerhört bra; han vinner boll, fördelar och styr rytmen i spelet.

Returen spelas på Stadshagen på lördag kl 15.00 (entré: 50 kr). Kvalet spelas med dubbelmöte där Uefa-regler tillämpas.

/red