Kalle Karlsson: ”Hela laget krigar på bra”

kb-redNyheter, Senior

Karlbergs BK kryssade hemma mot Boo FK (1–1). Så här säger tränaren Kalle Karlsson dagen efter matchen.

Vad säger du om matchen?
– Vi visste att Boo är ett skickligt lag så det var ingen överraskning att de hade mer boll än oss inledningsvis. I första halvlek kommer de till lite väl många avslut för att jag ska vara nöjd. Vi hade en lite problem med deras duktige anfallare Fabakary Sanneh som skapade en del bekymmer för oss. Dessutom har de bra kvalitet på ett antal fötter. Deras straff var ytterst billig, men vi tog oss samman och kvitterade kort efteråt. I halvtid gjorde vi några små korrigeringar, både gällande backlinjens positionering och centrala mittfältet. Jag tycker att det gav positiv effekt för i andra halvlek kan jag inte minnas att Boo hade särskilt många lägen. 1–1 kändes logiskt och speglade väl matchen hyfsat.

Vad kan ni förbättra till nästa match?
– Vi försöker hela tiden utveckla oss, kollektivt och individuellt så det finns många saker att förbättra så här tidigt på säsongen. Vi hade en period i första halvlek där vi slarvade och det hade kunnat straffa sig. Sedan tog vi oss till för få avslut i första halvlek. Sammantaget gjorde vi en stabil insats och stod upp bra mot ett Boo med mycket individuell skicklighet.

Någon spelare som förtjänar extra beröm?
– Hela laget krigar på bra. Trion Mathias Karelius, Modou Gassama och Ivan Förlin gjorde bra ifrån sig igen.

/red