Kalle Karlsson lämnar Karlbergs BK: ”Dags för en ny utmaning”

RedaktionenNyheter, Senior

Vår framgångsrike och uppskattade huvudtränare Kalle Karlsson har valt att tacka nej till en fortsättning i Karlbergs BK.
– Jag har varit i Karlberg i totalt fem år, varav fyra år som huvudtränare och känner att det är dags för en ny utmaning, säger han.

Kvalspel till division 2 och uppflyttning 2015. Kvalspel till division 1 och den klassiska ”kvalvakan” 2016. Ett år i Vasalund innan han kom tillbaka och ledde på nytt KB till division 1-kval både 2018 och 2019.

Kalle Karlssons facit som huvudtränare i Karlbergs BK har varit fantastiskt bra. Men nu står det klart att det inte blir någon fortsättning nästa år. Karlsson har valt att tacka nej till en fortsättning i klubben.

Berätta om anledningen bakom beslutet?
– Jag har varit i Karlberg i totalt fem år, varav fyra år som huvudtränare och känner att det är dags för en ny utmaning. Utveckling är viktigt för mig och ett femte år här skulle inte betyda ett steg framåt utan snarare ett i sidled och då är det inte värt att välja bort jobb och familj. Ska det vara värt uppoffringarna måste det vara ett tränaruppdrag som tar mig framåt.

Vad ska du göra nu och är du öppen för andra tränaruppdrag i framtiden?
– Jag är öppen för andra uppdrag om det är på högre nivå än division 2, och jag har fått veta på omvägar att ett par klubbar, både i Stockholm och utanför Stockholm, är intresserade eller kan bli det beroende på vad som sker där. Vi får se vad det mynnar ut i. Det viktigaste för mig är att det är en utvecklande och inspirerande roll.

Finns det något du vill hälsa alla i och runt Karlbergs BK?
– Jag vill rikta ett stort tack till alla spelare, tränarteamet, klubbledningen, alla ungdomsspelare och ledare i KB och den lilla men hängivna publikskara som följt med på resan. Under båda mina sejourer har jag trivts utomordentligt bra i Karlberg och jag önskar alla i och runt klubben stort lycka till i framtiden!

Sportchefen Lennart Sandahl:

– Det är alltid tråkigt med avsked, särskilt när det gäller en tränare och person som betytt så mycket för KB. Fyra kval uppåt på fyra säsonger är ett enastående facit med tanke på att vi inte avlönar spelare och kan peka på vilka vi vill ha. Det är ett kvitto på Kalles storhet som tränare. Han har både lyckats få KB att spela en vacker och vägvinnande fotboll samt utvecklat spelare för högre nivåer. Vi har honom att tacka för väldigt mycket och han kommer vara saknad.

– Samtidigt lever klubben vidare och vi har en stark tro att ersättaren kommer göra ett väldigt bra jobb med att leda klubben framåt mot nästa steg. Inom kort kommer vi att presentera en ny huvudtränare som jag vet att Kalle själv ser som ett stort framtidsnamn.

Karlbergs BK:s ordförande Mattias Johansson vill rikta ett stort tack för Karlssons gärning i klubben:

– Det har varit fantastiskt roligt att följa vårt herrlag under Kalles ledning. Laget har spelat rolig och framgångsrik fotboll och vi har etablerat oss på en högre nivå i Stockholmsfotbollen. Något jag uppskattar särskilt mycket är att Kalle och laget verkligen bidrar till klubbkänslan och engagemanget för föreningen som helhet.

– Mängder av pojk-och flickspelare har firat segrar i omklädningsrummet med laget under de här åren och Kalle och spelare har varit med som instruktörer för de yngre och låtit äldre ungdomsspelare rotationsträna med A-laget. Karlberg är en bättre förening och fler unga och gamla Stockholmare är Karlbergare tack vare Kalle och lagen han lett.

En längre intervju med Kalle Karlsson publiceras senare i veckan

FAKTA
Namn: Kalle Karlsson. Ålder: 37. Klubbar som tränare: IK Oden 2002 (assisterande), BK Gamla Karlbergare 2013, Karlbergs BK 2014 (assisterande), Karlbergs BK 2015-16, Vasalunds IF 2017, Karlbergs BK 2018-19.