Kalle Karlsson: ”Nu är det fokus på det väsentliga – uppgiften”

kb-redNyheter, Senior

TRÄNARENS ORD INFÖR AVGÖRANDE KVALET

Efter senaste dagarnas urspårade uppmärksamhet kring första kvalmötet är det hög tid att börja rikta blickarna framåt. Mot det väsentliga: Kvalreturen i Luleå på söndag.

Det här är KB:s största match på minst 60 år och det vore synd om vi lägger koncentrationen på det jippo som skapats runt omkring. Nu är det fullt fokus på uppgiften, en utmaning som är enorm i sig.
Det kommer att vara storpublik på plats, upp emot 2 000 åskådare i Arcushallen, och för oss handlar det om att våga lita på vår förmåga och spela vårt spel. Göra det som har gett oss möjligheten att nå den här matchen. Det är då vi är som bäst. Sedan får vi se hur vi klarar av det. Vi har ställts inför många test den här säsongen. Det här är det allra tuffaste.

En anekdot för att beskriva hur osannolikt det är att lilla KB står inför den matchen och vår utveckling senaste 1,5 åren: Söndagen den 5 juli 2015, för 16 månader sedan, hade IFK Luleå besegrat Motala AIF med 4–1 i division 1 norra. IFK Luleå parkerade på en andraplats i division 1 och slogs om en plats till Superettan.
Samtidigt – i en annan del av seriesystemet – sladdade Karlberg i division 3 östra Svealand på en sjundeplats efter en resultatmässigt svag vår.
I det ögonblicket skiljde det 32 placeringar mellan lagen i seriesystemet. Men räknar man in alla olika division 1-, division 2- och division 3-serier var det, där och då, 212 lag (!) mellan IFK Luleå och Karlberg i seriepyramiden.
Det känns avlägset nu, men det är alltså bara 16 månader sedan.

I onsdags bjöd grabbarna på en beundransvärd insats ute på Bosön under svåra omständigheter genom att genomföra en match med start 00.20. Jag är nöjd med att de vågade lita på sin förmåga, något vi pratade om före matchen och att vi tog oss till så många klara målchanser. Försvarsspelet fungerade också tillfredställande och målen Luleå gör är svåra att försäkra sig emot, framför allt 2–2-målet som var ett otroligt volleymål i krysset.
Framåt slutskedet av matchen hade vi flera av våra spelare som hade krampkänning och det blev tyvärr ett par muskelskador. Nåväl, vi har haft två vilodagar istället för normalt en och tränar lätt lördag morgon. Sedan lyfter planet mot Luleå på söndag.
Oavsett hur ni följer matchen – Twitter, den officiella sändningen i Ettanplay.se, eller Periscope – eller ens OM ni följer matchen så vill jag från ledarteamets och lagets sida rikta ett STORT TACK till Er för stödet den här säsongen.
Det har varit fantastiskt att ungdomsledare, ungdomsspelare och andra supportrar som tillkommit på vägen börjat följa lagets öden både på hemma- och bortaplan under de två senaste åren.
För lilla Karlberg från Kungsholmen och Vasastan, en klubb som verkar i skuggan av större drakar i Stockholm, har det varit oerhört betydelsefullt.

Vi känner stödet i ryggen när vi gör oss redo för en sista strid!

– Kalle Karlsson, tränare Karlbergs BK

”Tränarens ord” publiceras normalt i matchprogrammet som delas ut gratis på KB:s hemmamatcher.