Kalle Karlsson: ”Sammantaget en bra premiär”

kb-redNyheter, Senior

Karlbergs BK inledde division 3 östra Svealand med vinst. Så här säger tränaren Kalle Karlsson efter 1–0 mot Juventus IF.

Vad säger du om matchen och er insats?
– Jag tycker att vi börjar väldigt bra, styr spelet från start. Vi har börjat lite sömnigt i många träningsmatcher, men nu har vi varit fokuserade från start både i genrepet mot Haninge/Brandbergen och den här matchen. På den punkten har vi verkligen förbättrat oss. Vi gör 1–0 tidigt i matchen och då släpper en del premiärnerver och vi kan spela ut. Juventus har bra leverans på fasta situationer och får en dubbelchans efter en hörna ganska kort efter vårt mål, annars har vi bra kontroll på dem. Jag tycker att vi kunde ha skapat fler heta chanser utifrån vårt spelövertag i första halvlek. I andra halvlek tycker jag att vi har bra kontroll defensivt första halvan. När vi inte lyckas göra 2–0 så blir det givetvis så att Juventus trycker på mot slutet. Sista kvarten backar vi hem och satsar på att freda vårt mål. Vi blev även hämmade av skador. Gijs Niehe fick känning i knäet med 20 minuter kvar. När sedan David Lividikos fick kramp och Simon Karevik och Sean Sabetkar fick smällar och vi endast hade ett byte kvar, gick vi på knäna. Sean fick avsluta matchen med ett Terry Butcher-bandage runt huvudet efter att ha fått en ful armbåge i ögonbrynet. Men vi – och inte minst Sean – stod upp hela vägen in i kaklet och det var väldigt kul att se.
– Sammantaget en bra premiär. I en premiär är det poängen som räknas och dem tog vi.

Något som kan bli bättre till nästa match?
– Ja, vi strävar efter att hela tiden utvecklas så det är mycket som kan bli bättre. Offensivt kan vi bli mer spetsiga och hitta bättre kombinationer på sista tredjedelen. Våra offensiva fasta situationer fungerade inte särskilt bra så där har vi lite att jobba på.

Någon spelare du vill framhålla?
– Vår målvakt Viktor Segerström gjorde ett par viktiga ingripanden i första halvlek och agerade stabilt matchen igenom. Sedan tycker jag att 18-årige Simon Karevik gjorde det bra igen. Han spelade väldigt moget och löste många situationer.

/red