Kalle Karlsson: ”Spelmässigt finns mer att ta ut”

kb-redNyheter, Senior

Foto: Anders Jansson

Karlbergs BK tog sig vidare från den första kvalomgången genom att besegra IFK Haninge/Brandbergen i lördags med 2–0. Så här säger KB-tränaren Kalle Karlsson om matchen och avancemanget.

Vad säger du om matchen?
– Eftersom vi var tvungna att vinna matchen var det naturligt att vi styrde spelet inledningsvis och att Haninge backade hem. Inledningsvis tycker jag att vi tar tag i initiativet. Efter en kvart börjar Haninge ta över mer spelmässigt, deras spetsspelare skapar en del oro, men i den perioden kommer vårt 1–0-mål. Under andra halvan av första halvlek har vi svårt att få längd i anfallen. Haninge har mer bollinnehav, men skapar inte så många heta chanser. Jag tycker att det tidigt stod klart att det blev mer kamp än skönspel från båda lagen. I andra halvlek kliver Haninge som väntat fram mer. Vi försöker vara kompakta, men det går väl si och så i ärlighetens namn. 2–0-målet i 57:e minuten kommer lägligt och det ger oss lite arbetsro. Under sista halvtimmen släpper vi till alldeles för många målchanser för att jag ska vara tillfreds. Spelmässigt finns det en del i övrigt att önska. Vi får tacka Viktor Segerström som gjorde ett par fantomräddningar. Vi kändes lite energifattiga i andra halvlek, men det var nog lite nerver som spökade också. Vi hade väl ett par chanser där vi kunde ha avgjort matchen, men från det att de drabbades av en utvisning i 85:e minuten kändes det hyfsat tryggt.

Något som kan göras bättre i nästa kvalomgång mot IFK Stockholm?
– Absolut. Jag är övertygad om att vi måste prestera bättre för att klara av att vinna det dubbelmötet. Det är trots allt ett division 2-lag som väntar där och de är vana vid att spela i ett högre tempo. Jag tycker inte att vi har nått upp i vår kapacitet i något av mötena med Haninge/Brandbergen förutom andra halvlek borta på Torvalla IP. Nu får vi lite längre vila mellan matcherna och det blir nyttigt för oss. Tre tuffa matcher på sju dagar satte sina spår.

Någon spelare du vill framhålla?
– Ja, Viktor Segerströms insats verkade vara snackisen bland publiken efteråt och det var inte svårt att förstå – han var grym. Mathias Karelius var vass igen, Modou gjorde mycket nytta fram till slutkvarten då han blev trött och Filip Mårtensson var viktig med sitt slit. Tycker även försvararen Teiwo Thompson gör en väldigt bra match, han spelade resolut och vann viktiga dueller.

/red