Kalle Karlsson: ”Stundtals riktigt bra”

kb-redNyheter, Senior

KB besegrade serieledaren Märsta IK på lördagen. Tränaren Kalle Karlsson säger så här dagen efter matchen.

Vad säger du om matchen?
– Vi tar tag i spelet i första halvlek och spelar stundtals riktigt bra första 20 minuterna. Vissa kombinationer var en fröjd att se. Jag tycker även att vi hotade mer på sista tredjedel än vi gjort i de första tre matcherna. Vi borde ha gjort minst två-tre mål på chanserna vi skapade i första och inledningen av andra halvlek. Sedan blir det automatiskt lite jobbigt sista 20 minuterna när Märsta känner vittring och börjar skicka fram folk och använder sin styrka i luftrummet. Samtidigt drabbas vi av skador som gör att vi får möblera om i laget, dels Christofer Garofalo som får kliva av efter sju minuter i andra och sedan Andreas Blad som knockas blodig. Alla slet sista tio minuterna och det gjorde att vi kunde hålla ifrån.

Något som kan fungera bättre till nästa match?
– Vi kan bli mer distinkta när lägena dyker upp. Jag tänker inte bara på själva avslutningslägena, även om det blir väldigt påtagligt i en sån här match där vi bränner tre frilägen, men även när vi ska slå den sista avgörande passningen eller inlägget.

Någon spelare du vill lyfta fram?
– Jag tycker Gijs Niehe i mittförsvaret gör en väldigt bra match. Han har dragits med smärta i knäet i 1,5 månad, men nu är han fit igen och han har visat fin form på träningarna senaste veckorna. Även Sean Sabetkar agerade stabilt och Viktor Segerström gör sina ingripanden förtroendeingivande. Försvaret fortsätter att övertyga trots att vi fått byta spelare där varje match.