Kalle Karlsson: ”Styrde matchen från start”

kb-redNyheter, Senior

Karlbergs BK besegrade Täby FK borta igår i omstarten med 3–1. Så här säger tränaren Kalle Karlsson dagen efter matchen.

Vad säger du om matchen?
– Vi tar tag i spelet från start, vi har ett bra uppbyggnadsspel och börjar skapa målchanser som vi spelar oss till. Mathias (Karelius) är framme och hotar med ett par avslut och David (Lividikos) får ett halvfriläge och ett par nickar, varav en smiter precis utanför stolpen. Jag tycker att vi har bra kontroll på matchen, men Täby har ett par omställningar som blir giftiga. En slutar med en nick i ribban och deras mål kommer också efter en omställning där vi från början rullar upp ett fantastiskt anfall och borde sätta 0–1, men inspelet från Jawad (Lahlou) går rakt igenom straffområdet och Täby vänder och gör istället 1–0.
– I andra halvlek så styr vi matchen, det märks att Täby börjar bli trötta av att ha fått jaga mycket. Vi fortsätter att spela bra fotboll och till slut får vi in kvitteringen. Sedan kommer 1–2 och 1–3 inom loppet av några minuter och avslutningen känns det rätt tryggt.

Vad säger du om er insats?
– Med tanke på att Täby är ett bra lag som legat i toppen hela säsongen så var det här nog vår bästa insats för säsongen. Vi har kanske spelat bättre i korta stunder i andra matcher, men sett över 90 minuter har vi inte kunnat hålla i prestationen på det här sättet. Vi styrde matchen från start, spelade väldigt fin fotboll stundtals och borde ha tagit ledningen. I andra halvlek så spelar vi också bra, vi spelar till oss en mängd lägen och till slut får vi göra mål också.

Någon spelare som utmärkte sig?
– Alltså hela laget gör en bra match, först och främst var det en gedigen laginsats, det är många som förtjänar beröm. ”Richie” (Ntirugelegwa) var stundtals magnifik i det korta spelet. Han satte Täby vid skolbänken och gav en lektion i mittfältsspel, framför allt i första halvlek. När till och med domartrion hyllar en spelarinsats – då vet man att denne har gjort avtryck.
– Jag tycker David Lividikos gjorde sin bästa insats för säsongen, han hotade ständigt där framme, Karelius var giftig på sin kant. Jawad (Lahlou) gjorde sin första match för säsongen och går in och spelar stabilt, krigar och gör 1–1-målet. Det var väldigt kul. Försvaret fungerade återigen bra och resolut. Sedan fick våra två sommarförvärv, de två som var spelklara, Emrah Yildirim och Jonas Crona, hoppa in och hjälpa till att stänga matchen på ett effektivt sätt.