Kalle Karlsson: ”Svag första halvlek”

kb-redNyheter, Senior

Karlbergs BK kryssade borta mot Uppsala-Kurd på lördagen. Så här säger tränaren Kalle Karlsson efter matchen.

Vad säger du om matchen?
– Vi gör en väldigt slätstruken första halvlek, vi har mycket boll, men vi driver inte upp tempot i passningsspelet och blir för stillastående på offensiv planhalva. I andra halvlek rycker vi upp oss. Vi börjar löpa mer konkret och vi trycker tillbaka Uppsala. Helst skulle vi ha gjort ett par mål första 20 minuterna efter paus när vi prickar ribban två gånger. Vi skapar en rad målchanser, men har fortfarande problem med effektiviteten. Uppsala hade ett jätteläge att göra 2–0 så en poäng får vi, sett till matchutvecklingen, köpa den här gången.

Vad kan bli bättre till nästa match?
– Vi letar fortfarande efter en prestation som varar i en hel match. Tidigare har vi börjat bra. Nu gjorde vi en bra andra halva av matchen. Sett till första halvlek så behöver vi hota mer framåt. Vi hade knappt ett avslut i första halvlek och det är alldeles för dåligt. Vi fick betala för en svag första.

Någon spelare som höjde sig över mängden?
– Keivan Keshavarz gör en bra match, han och Filip Mårtensson var de som försökte få igång tempot och rörelsen i första halvlek. Mittbacken Gijs Niehe var säker och visar fortsatt fin form.