Kalle Karlsson: ”Vår utmaning är att hitta en jämn nivå”

kb-redNyheter, Senior

På måndagen var det slut på ledigheten för Karlbergs BK. Då började laget träna igen inför omstarten i division 2 norra Svealand nästa helg. Så här säger tränaren Kalle Karlsson om lagets första halva och fortsättningen av serien.

Hur summerar du vårsäsongen?
– Jag tycker att vi kan vara rätt nöjda med det vi presterat hittills. Vi har förlorat tre matcher och då har vi slarvat och nästan satt krokben för oss själva. Vi avslutade våren starkt resultatmässigt med fyra segrar på de fem sista omgångarna. Jag tycker väl egentligen inte att vi har spelat bättre under andra halvan av serien, men då hade vi istället lite marginaler med oss, den lilla turen vi inte hade med oss i mitten av våren.

De två segrarna före uppehållet, borta mot Värmdö (1–0) och hemma Skiljebo (2–1), måste kännas extra bra?
– Ja, nu fick vi sex poäng med oss från de mötena och det är skillnad. Fram till segern mot Värmdö hade vi ju inte vunnit en enda tajt match – våra segrar fram till dess var tämligen komfortabla – så det var skönt att vinna ett par täta matcher och avgöra sent. Såna segrar kommer man ihåg i många år.

Vad är du mest nöjd med?
– Dels att vi har lyckats ta med oss vår passningsorienterade, sevärda fotboll och fått med oss resultat, dels att spelarna är lyhörda och ambitiösa: de vill verkligen något med sitt fotbollsspelande. Hela gruppen har steppat upp sig en eller två nivåer jämfört med fjolåret. Då menar jag inte bara spelmässigt, utan framför allt att de antagit vad det innebär med division 2-spel: högre träningsmängd, högre fokus, mer proffsighet. Det har förstås hjälpt att vi tagit in fler kvalitetsspelare som höjt kravbilden i truppen.

Något som du är mindre nöjd med?
– Vår utmaning är att hitta en jämnare nivå. Jag visste att det skulle vara en svårighet eftersom vi har många unga spelare. På den punkten har utvecklingen dock gått i rätt riktning under våren, vi agerade mer stabilt under sista månaden, med en högre lägstanivå i matcherna.

Bästa insatsen?
– Första 20 minuterna borta mot Norrtälje var vi väldigt bra. Mest kompletta insatsen är nog Franke hemma; då spelade vi väldigt bra och underhållande fotboll.

Kommer ni att förstärka laget i sommar?
– Vi behöver en försvarsförstärkning eftersom backsidan var lite tunn under våren. Vi är ganska nöjda med truppen, men vi är alltid intresserade av duktiga spelare om de är träningsvilliga och vi anser att de kan förbättra vår startelva, eller har potential att göra det på sikt. Det är ungefär 15 spelare som har hört av sig i sommar och gjort förfrågan om provträning och det är väl ett tecken på att vi har något spännande på gång inom KB.

Hur var första träningspasset?
– Bra! Vi hade 19 man i träning plus ett par som körde vid sidan.