Kalle Karlsson: ”Vi måste dra lärdomar”

kb-redNyheter, Senior

Karlbergs BK föll mot Täby FK. Så här säger Kalle Karlsson efter matchen.

Vad säger du om matchen?
– Vi börjar lite trevande första fem minuterna, Täby får nåt farligt frisparksläge direkt i inledningen. Sedan tar vi över och kontrollerar spelet. Tycker vi äger matchen, även om vi inte skapar så många heta målchanser så styr vi rytmen. Det känns väldigt tryggt bakåt. Sedan, i den 33:e minuten, åker vi på första utvisningen, väldigt onödigt. Det förändrar förstås förutsättningarna, vi får inte fram lika mycket folk i anfallen, men trots det numerära underläget tycker jag att vi spelar bra. I andra halvlek tycker jag att vi gör en riktigt bra arbetsinsats. Vi jobbar hårt och Täby lyckas inte skapa några farliga chanser. Med kvarten kvar blir även Keivan (Keshavarz) utvisad och då blir det förstås jobbigare med två man mindre. Då tar grabbarna ett enormt jobb därute och vi klarar oss faktiskt förvånansvärt bra med nio man. Täby har väl nåt läge, men vi har två riktigt heta lägen att faktiskt avgöra matchen, framför allt Iljas friläge med tre minuter kvar. Istället får de en slumpchans, där inlägget tar i ryggen på Christofer Garofalo, hamnar vid första stolpen där en av deras spelare dyker upp och nickar in segermålet. Det kändes hårt att vi inte fick någonting med oss från matchen.

Vad kan bli bättre till nästa match?
– Vi måste dra lärdomar av den här förlusten. Vi tar två onödiga utvisningar som fäller oss, i en match vi dominerar. Sånt har man inte råd med. I de situationerna agerade vi alldeles för orutinerat. Sedan måste vi bli mer spetsiga framåt. Vårt spel på sista tredjedelen har inte fungerat i de två första matcherna.

Någon spelare du vill framhålla?
– Jag tycker Richard Ntirugelegwa var planens särklassigt bästa spelare. Sedan hade vi många som tog ett bra arbete när vi blev reducerat manskap.