Kalle Karlsson: ”Visar på moralen i det här gänget”

kb-redNyheter, Senior

KB-tränaren Kalle Karlsson var nöjd med insatsen i första kvalmötet med IFK Stockholm. Foto: Anders Jansson

Karlbergs BK vann första kvalmötet med IFK Stockholm på söndagen (2–0). Så här säger tränaren Kalle Karlsson dagen efter matchen.

Vad säger du om matchen?
– Jag tycker att vi startar starkt, vi tar tag i spelet och flyttar motståndarna tack vare ett snabbt passningsspel. Vi skapar en hel del lägen i första halvlek och det enda som saknas är att vi får utdelning. Sett till chanserna ska vi definitivt göra mål i första halvlek, men bollen studsade inte riktigt vår väg i straffområdet och skärpan i det sista avgörande momentet saknades vid något tillfälle. Vi hade ett par straffsituationer, bland annat blev Modou Gassama nedgjord. Spelmässigt är jag väldigt nöjd med första halvlek.
– I andra halvlek startar vi lite passivt och IFK Stockholm styr första sex-sju minuterna. Vi har ett par lägen att rensa undan bollen, men slarvar lite och de får tryck. När vi väl får andas ut lyfter vi upp spelet och styr sedan händelserna resten av halvleken. Vi har en del högkaratiga chanser att få in ledningsmålet, men det vill sig inte riktigt. Det var frustrerande att inte få in bollen. Då finns alltid risken att motståndarna kontrar in ett mål. IFK Stockholm hade ett par avslut där det kändes lite farligt, annars tycker jag att vi hade bra kontroll.
– Vi har tur när vi får frisparken som leder fram till 1–0-målet, jag uppfattade det som att domaren gjorde fel där när han delade ut en varning för filmning istället för att blåsa frispark för IFK Stockholm. Vi kämpar hela vägen ut och belönas med ytterligare ett mål.

Vad säger du om insatsen?
– Det var en väldigt bra match av oss. Vi gör det vi kommit överens om; vi försöker spela fotboll och stundtals gör vi det fantastiskt bra, inte minst i första halvlek. Det enda som saknas då är att vi borde gjort ett par mål. I andra börjar vi lite tveksamt men sedan tar vi över igen och jag tycker finishen där vi gör två sena mål visar på moralen i det här gänget.

Någon spelare som förtjänar extra beröm?
– Det här var framför allt en laginsats så alla förtjänar credit för ett gediget arbete. Men om jag ska nämna nån så har Keivan Keshavarz tagit sitt ansvar som kapten i de här täta kvalmatcherna. Han var mycket bra igen, vann dueller, gick i bräschen och var inblandad i båda målen. Pigga inhopp också av Emrah Yildirim och Sebastian Silva som båda var på planen när målen kom.

Fotnot: Returen spelas på söndag på Vårbergs IP (vi återkommer om matchtid).

/red