Kalle Karlssons uppmaning till fansen idag: ”Vi behöver allt stöd vi kan få”

RedaktionenNyheter, Senior

I kväll klockan 18.30 smäller det på Kristinebergs IP när Karlbergs BK ska försöka göra det omöjliga mot allsvenska Dalkurd i Svenska cupen. Här är tränaren Kalle Karlssons tankar inför matchen.
”Största matchen i modern tid för KB”, skriver han i dagens matchprogram.

Välkomna till Krillan!

Det här är klassisk mark för Karlberg, det var här på Kristineberg som klubben höll till när jag gjorde en säsong som spelare i KB 2006 och det var här uppflyttningen till division 2 skedde 2011.

Idag väntar den största matchen i modern tid för KB när allsvenska Dalkurd kommer hit för möte i Svenska cupen.

För att beskriva skillnaderna mellan lagen:

Dalkurd sålde häromveckan sin största stjärna Buya Turay till belgiska Sint-Truidense för 20 miljoner kronor. Ersättaren blev förre AIK-spelaren Eero Markanen som 2014 värvades till Real Madrids b-lag och blev klubbkamrat med Cristiano Ronaldo. Idag har Markkanen bytt Valdebebas mot Krillan och istället för att tampas med Sergio Ramos på träning så väntar våra unga killar som kämpar för att nå elitfotbollen. Ibland, men bara ibland, blir fotbollsvärlden liten.

Det här blir en fantastisk upplevelse för vårt unga lag att mäta oss med ett allsvenskt gäng i en tävlingsmatch.

Hoppas alla KB:are kan komma dit och stötta oss – för vi kommer behöva allt stöd vi kan få.

Matchstart 18.30 på Kristinebergs IP, entré 100 kr – kontant eller swish (gratis för alla under 18 år och för spelare och ledare i KB-kläder)