Kapten Jahn inför omstarten: ”Hoppas kunna plocka placeringar”

RedaktionenNyheter, Senior

Karlbergs BK:s herrar är tillbaka efter sommaruppehållet och möter på lördagen Gamla Upsala i omstarten av division 2 Norra Svealand. Kapten Michael Jahn, 22, berättar om sina tankar om vårsäsongen, känslorna över att snart få en splitterny konstgräsmatta, synar sin egen insats och blickar framåt mot matchen i Uppsala.

Mittbacken Jahn har varit en stöttespelare i KB i flera säsonger och har varit en viktig kugge i det KB som kliver ut på lördag i slagläge, på en fjärdeplats i tabellen, inför höstsäsongen.

Redaktionen ställde ”il capitano” mot väggen.

Berätta om omstarten och träningsmatchen mot Hammarby U19 (2-1 till KB)!

– Det har varit en bra omstart efter vår sommarledighet. Vi började med några tuffa träningar i värmen för att komma tillbaka i form och nu veckan inför Gusk har träningen varit mer som våra vanliga veckor. Vi fick en bra match mot ett duktigt Hammarby u19 och jag tycker som genrep att vi gör en bra insats, vi får ut saker vi tränat på och vinner även matchen, säger 22-åringen.

Just nu läggs ett helt nytt konstgräs på ”Hagen” och vi har fått hatta runt lite. Hur tänker du kring ommöbleringen?

– Det har ju varit lite speciella träningsförhållanden för oss på grund av utbytet av konstgräset. Så vi har inte kunnat bedriva vår träningen som vanligt på Stadshagen. Jag tycker det fungerat bra ändå och vi har kunnat träna på Stora Essingen och på Zinkensdamm istället. Att hatta runt på olika planer är väl värt det om vi får en ny bra konstgräsmatta, vilket vi har hoppats på ett tag!

Hur ser du på vårsäsongen och läget i tabellen inför hösten?

– Vi gjorde en okej vårsäsong, lite trögstartade vilket gjorde att vi tappade en del poäng men efter det så har vi gjort det bra. När det kommer till tabellställningen har jag inte exakt koll på hur det ser ut men vi ligger väl strax efter topp 3, så vi hoppas kunna plocka in några placeringar nu på hösten.

Nöjd med din egen insats i vår?

– Min egen insats har varit okej, men som alltid så vill man göra det bättre och jag hoppas kunna utveckla mitt spel under andra halvan av säsongen.

Hur känns lagets och din form inför matchen mot Gusk i morgon?

– Jag tycker lagets och min egen form är där vi slutade vårsäsongen vilket är bra. Men Gusk är tuffa att möta så det kommer att krävas en bra insats utav oss för att vinna i Uppsala. Det är väldigt kul att det drar igång igen!

Höstpremiären spelas lördagen den 4 augusti klockan 16:00 på Gamlis IP, Uppsala.