Kapten Jahn: ”Vi vill ta med känslan från höstsäsongen”

kb-redNyheter, Senior

Michael Jahn går in på sin fjärde säsong i Karlbergs BK. Här berättar lagkaptenen om känslorna inför säsongsstarten, avslöjar varför han trivs så bra i KB och vilken av de nya spelarna som imponerat extra mycket på försäsongen.

Nytt år, nya möjligheter. Du gör din fjärde säsong i Karlbergs färger. Hur känns det inför säsongsstarten?
– Det är förväntansfullt inför säsongsstart. Man känner nere på träningarna att det är premiärvecka och att det är dags att börja visa att man ska spela.

Vad kan du säga om truppbygget i år?
– Det är väl i stora drag samma trupp som förra säsong, så vi har kvar en stomme. Till det så har vi fått in många en del nya spelare med kvaliteter som kommer att göra oss ännu bättre. Det kommer vara hög konkurrens på samtliga positioner i år men det kommer bara göra oss bättre.

Något nyförvärv som imponerat extra på dig?
– Pashang (Abdulla) tror jag kommer att vara en viktig kugge för oss i år, han kom visserligen till oss väldigt sent in på försäsongen, men han har kommit in i gruppen snabbt och redan gjort en del mål (bland annat avgjort mot Haninge i Stockholm Cup). Han har en otrolig karaktär vilket kommer vara viktigt både på och utanför plan.

Någon av våra yngre spelare som tagit kliv?
– Det är många av de yngre spelarna som utvecklats och tar större plats på träningarna vilket är väldigt kul. Om jag ska nämna någon är det svårt att inte nämna Edvin Monemi som gjort en riktigt bra försäsong och det ska bli spännande att se vad han kommer åstadkomma under säsongen.

KB tippas i toppen av oddssättarna. Hur rankar du lagets chanser i år?
– Vi vill alltid utvecklas och siktar på att placera oss bättre än förra året så klart.

Vilka ser du som våra största utmanare?
– Jag har inte så bra koll på dom andra lagen men Lidingö och Stocksund kom högt upp i tabellen förra året och lär göra det i år igen, även Hudiksvall som tidigare spelat i Norrlandsserien är ju duktiga.

Vad ska vi ta med oss från i fjol och vad kan vi göra bättre i år?
– Vi vill såklart ta med oss känslan från höstsäsongen när vi var tvungna att vinna varje match och som grupp tog oss an den uppgiften med bravur. Det visade på styrkan vi har i laget. Vi skulle behöva bli bättre på att hålla jämna insatser genom hela matcher för att döda det tidigare.

Du har varit här några år nu. Jag antar att du trivs bra i klubben, varför är det så?
– Jag trivs väldigt bra i KB! Med klubbfilosofin, tränarstaben och gruppen som vi har är det svårt att inte trivas.

Men du drömmer väl om att spela högre upp i seriesystemet så småningom?
– Ja, det vill man men jag har ingen brådska. Det är ingen idé att fundera över det idag, enda fokus nu är säsongsstarten.

Personlig målsättning i år?
– Som alltid att utvecklas, för mig gäller det att jobba hårdare för att hålla mig skadefri då jag dragits med en del skador tidigare. Man vill ju vara tillgänglig till så många matcher som möjligt i år för det är då jag kan hjälpa laget mest.

Vad säger du om starten på säsongen med Hudiksvall hemma på lördag följt av Gute borta nästa helg?
– Direkt in i hetluften med två bra motståndare men serien är väldigt jämn i år och vi kommer behöva prestera varje omgång för att ta poäng.

Om du får hälsa något till våra supportrar, varför ska de komma till Stadshagen den här säsongen?
– Om man genuint gillar fotboll och har möjlighet att ta sig till Stadshagen så finns det inget bättre ställe att uppleva fotboll på. Vi hoppas att så många som möjligt tar sig ned till Stadshagen under året och följer vår säsong.

FAKTA
Namn: Michael Jahn. Född: 1996. Position: Försvarare. Moderklubb: Djurgårdens IF. Övriga klubbar. Husqvarna FF (på lån). Kom till KB: 2016 (på lån från Djurgården). Totalt antal tävlingsmatcher i KB: 56 (55 starter). Mål: 1.

Vi tackar Michael Jahn för pratstunden och önskar honom och laget lycka till kommande säsong!