Kapten Jahn vill skapa nya KB-minnen: ”Hoppas alla fans sluter upp på lördag”

RedaktionenNyheter, Senior

Säsongens sista match – eller? Om Karlbergs BK vinner sista seriematchen mot Norrtälje så säkras med all sannolikhet kvalspel till division 1. Kapten Michael Jahn, 22, hoppas att så många KB-supportrar som möjligt dyker upp på Stadshagen på lördag 13.00.
– Är man i Stockholm finns det ingen bättre plats att vara på än där!

Lördagens match mot Norrtälje blir en nagelbitare för KB.

Med samma poäng, men med sju plusmåls marginal, så har Karlbergs BK kvalplatsen till division 1 i egna händer. Men både IFK Lidingö (samma poäng) och IFK Stocksund en pinne bakom har möjligheten att gå om i den sista omgången.

Vi hoppas att så många som möjligt tar sig till Stadshagen på lördag för att heja fram KB till tre blytunga poäng.

Grillen står på och i pausen kommer vi att hylla våra seriesegrande damer (klara för division 3) och veteranlaget Gamla Karlbergs BK (klara för division 5).

A-lagets lagkapten Michael Jahn vill se fullsatta rödvita läktare klockan 13.00 på lördag.

***

Tung förlust mot IFK Lidingö senast. Hur ser du tillbaka på matchen, det känns som vi blev hårt straffade?

– Ja, vi blir nog hårt straffade, men det visar bara att vi måste vara fokuserade hela tiden. Matchen som helhet tycker jag inte är så dålig, vi lyckas göra mycket av det vi ville få ut under stora delar av matchen. Men efter att vi släppt in två mål på fasta situationer blir det tufft och Lidingö stänger till en ordentlig forcering från.

Nu ska det avgöras. Hur är känslan i laget?

– Känslan är som alltid god och vi är väldigt taggade inför avgörandet. Vi har ju satt oss i en position där vi till stor del har det i egna händer, vilket kanske inte många trodde att vi skulle ha när serien vände efter sommaruppehållet.

Vad talar för att KB grejar detta?

– Våra egna kvaliteter talar för att vi ska kunna ta kvalplatsen. Vi har spelat med kniven mot strupen hela hösten tvungna att i princip vinna varje match, situationen ser likadan ut på lördag som den sett ut under hela hösten och vi måste fortsätta vinna.

Hur mycket skulle det betyda med fullsatta läktare på lördag?

– Vi vill såklart ha så mycket stöd som möjligt i en sådan avgörande match som kan hjälpa oss mot en kvalplats. Tycker inte det är så mycket att fundera över, Karlbergs BK spelar en avgörande match på Stadshagen 13.00 så är man i Stockholm finns det ingen bättre plats att vara på än där. Jag hoppas alla fans sluter upp på lördag.

Entre: 50 kr. Spelare och ledare i KB-kläder går in gratis. Under 18 år gratis.