Karelius: ”Hela laget har lite till att ge”

kb-redNyheter, Senior

Foto: Anders Jansson

Offensive mittfältaren Mathias Karelius, 21, var framgångsrik mot Sundbybergs IK. Här ger han sin syn på hemmapremiären mot Boo FK.

Vilken succéstart det blev på säsongen borta mot Sundbyberg  (3–0). Vad gjorde KB bra i den matchen?
– Man märkte redan i omklädningsrummet att alla var grymt fokuserade och vi visste att det krävdes 100% hårt jobb ute på planen för att vinna vilket jag tyckte att vi visade. Vi spelade med mycket energi och löpte för varandra, inte bara offensivt, utan även defensivt. Som man kan se speglar det sig i resultatet. Tre framåt och håller nollan bakåt.

Du började med att knoppa in en hörna, spelade kort tid därefter fram Alexander Kärki till 2–0 och gjorde även vårt 3–0-mål. Vad säger du om din egen insats och hur nära toppformen är du?
– Poängmässigt gjorde jag utan tvekan en bra insats. Det känns bra nu med en tuff försäsong i ryggen. Jag är skadefri och väldigt motiverad, men jag tror fortfarande jag har nån/några växlar till att lägga i. Jag kan även tänka mig att det kan ta några matcher innan man kommer in i div 2-fotbollen, så det är inte bara jag utan även hela laget som jag tror har lite till att ge.

Har du satt något personligt mål med säsongen?

– Jag gillar inte att sätta personliga mål då jag tycker det kan begränsa mig. Tränar jag 100% och hela tiden strävar efter att göra mitt bästa bör det resultera i bästa möjliga utfall. Vi spelar för att vinna matcher och det gör man inte bara genom individuella prestationer, men så länge jag kan öka sannolikheten att vi gör det genom poäng är jag nöjd. Vi har mål inom laget vi har satt upp inför säsongen som jag tror kan vägleda oss i rätt riktning.

På lördagen väntar topptippade Boo FK i hemmapremiären. Vad behöver KB göra för att plocka nya poäng?

– Fokus på prestationen. Är vi lika taggade som senast kan jag tänka mig att det blir jobbigt att möta oss den här säsongen. Boo FK är kanske topptippade men vi ska ge dem en jobbig match och försöka fortsätta på samma spår som senast, gör vi det vecka in vecka ut tror jag det kan bli en säsong att minnas. Så pass bra är vi!

Namn: Mathias Karelius.
Position: Mittfältare/anfallare.
Född: 1995.
Kom till KB: 2015.
Matcher i serien 2016: 1.
Mål: 2.
Assist: 1.