Karelius: ”Vi har en förmåga att inte nöja oss”

Lennart SandahlNyheter, Senior

Karlbergs BK ligger tvåa i tabellen och med sina 13 mål är Mathias Karelius lagets bäste målskytt den här säsongen. Här ger den snabbe yttern kommentarer om sin insats, den senaste tidens resultat och söndagens match borta mot Syrianska Kerburan.

KB har vänt två raka matcher till seger. Först var det 1-2 till 3-2 hemma mot Norrtälje, följt av 0-2 till 3-2 borta mot IK Franke förra helgen. Är du förvånad över hur laget visat styrka i underlägen?

– Förvånad är jag väl inte. Ända sedan i början av säsongen har vi visat på bra moral där alla jobbar hårt för varandra. Stämningen i laget är bra och vi har en förmåga att inte nöja oss vilket har resulterat i några fina vändningar, inte bara den här säsongen, säger 21-åringen.

Förra helgen var du tillbaka efter ett par veckors skadefrånvaro. Det dröjde inte många minuter innan du hamnade i målprotokollet igen. Berätta om målet och din insats.

– Jag hade en bra känsla redan under träningsveckan och efter frånvaron väldigt motiverad att komma ut på plan igen. Sunday, som för övrigt haft en fin säsong, spelade in bollen centralt i straffområdet från vänsterkanten. Jag tog emot bollen och sköt på andratouchen med vänstern upp i nättaket.

– Det var inte bara ett skönt mål för mig, utan även för laget då vi ryckte upp oss rejält i andra halvlek. Jag är nöjd med mitt inhopp men framför allt att vi lyckades åka därifrån med 3 poäng och fortfarande är inblandade i toppen av tabellen.

Är du nöjd med din säsong så här långt?

– Det har gått bra både för mig och laget, så nöjd är jag väl. Det kanske låter lite klyschigt men det finns alltid mer att ge, och om jag, och alla andra, steppar upp lite till kan det bli en riktigt bra höst. Vi börjar nu på söndag sen får vi se vad det leder till!

Söndag, ja. Då ställs vi emot Syrianska Kerburan i Västerås. Hur ska vi ta revansch från vårsäsongens snöpliga förlust (1-3)?

– Syrianska Kerburan är duktiga och likt många andra matcher lär detaljer avgöra även denna match. Fokus, noggrannhet och beslutsamhet tror jag ligger till grunden för en bra insats. Nu har vi även fått tillskott i form av två värvningar, CJ (Jerome Tibbling Ugwo) och William (Sheriff), som gör det bra och höjer nivån i truppen. I helgens match går vi ut på plan hungriga på att ta revansch.

/ red