Karelius: ”Viktigt vi hittar vinnarspåret igen”

kb-redNyheter, Senior

Mathias Karelius, 20, kom till Karlbergs BK i våras från AIK:s U19-lag. Här berättar yttermittfältaren om hur KB ska resa sig efter nederlaget förra helgen.

Vad var det som gick snett mot Bele Barkarby (1–2)?
– Vi var inte riktigt där till hundra procent, det fattades det där lilla sista som krävs för att vinna matcher. Vi kontrollerade matchen hyfsat bra men saknade beslutsamhet sista tredjedelen.

Nu väntar Viksjö hemma på Stadshagen. Hur ska KB hitta tillbaka till vinnarspåret?
– Vi har vart inne i en positiv trend väldigt länge nu, med bra träningsveckor i bagaget och fin fotboll på planen. Det är viktigt att vi försöker glida in på samma spår igen trots förlusten senast, vi vet vad vi kan, det handlar bara om att visa det på planen också.

Vad tänker du själv göra för att bidra till tre poäng?
– Det har legat lite spänningar i luften senaste veckorna i och med att vi jagar toppen, därför var senaste förlusten extra frustrerande. Till nästa match ska jag försöka bidra med rörlighet och lite fler löpningar i djupet än vanligt i (David) Lividikos frånvaro. Senaste matchens frustration blir kommande matchs energi.

FAKTA
Namn: Mathias Karelius. Position: Yttermittfältare. Född: 1995. Kom till KB: 2015 (från AIK U19). Matcher i serien 2015: 16. Mål: 4. Assist: 4.