Karevik: ”Väldigt tacksam över det här året”

kb-redNyheter, Senior

Foto: Anders Jansson

På söndag tar Karlbergs BK emot IFK Stockholm i kvalet till division 2. Så här säger försvararen Simon Karevik, 18, inför dubbelmötet.

Det blev stor dramatik när KB säkrade vidare kvalspel mot IFK Stockholm. Hur var känslan att spela de viktiga matcherna mot Haninge/Brandbergen inför välfyllda läktare?
– Det är så klart de här matcherna man vill spela när man känner att det är någonting extra som hänger i luften, och att få tvåla till Haninge/Brandbergen hemma på ”Hagen” kunde inte känts bättre.

Vad gjorde KB bra och vad kan vi göra bättre för att den här säsongen ska sluta med avancemang till division 2?
– Det var mycket som var bra, men att vi krigar hela matchen och håller fokus hela vägen ut tror jag hade en extremt viktig roll i det hela. Det vi däremot kan göra bättre mot IFK Stockholm är att höja tempot och göra allting mycket snabbare och framför allt våga spela vårt spel.

Om vi lämnar lagets prestation. Vad har du att säga om din egen säsong? Uppflyttad från juniorerna i början av januari och en starttröja i nästan varje match?
– Jag är väldigt tacksam för hur det här året har blivit men det har gått väldigt fort. Om någon för ett år sedan hade berättat för mig att jag skulle vara ordinarie hela året, och nu kvala för att ta en plats i division 2, så hade jag inte trott dem. Forza KB!

Namn: Simon Karevik.
Position: Försvarare.
Född: 1996.
Kom till KB: 2015 (från FC Djursholm).
Matcher i serien/kval 2015: 21.
Mål: 2.
Assist: 2.

Fotnot: Karlbergs BK spelar den första kvalmatchen mot IFK Stockholm på söndag kl 15.00 på Stadshagen. Entré: 50 kr.