Kärki inför kvällens match mot Täby: ”Ett jobbigt lag möta”

RedaktionenNyheter, Senior

FOTO: Pierre Andersson

I kväll klockan 19:30 spelar Karlbergs BK borta mot nykomlingen Täby FK. Mittfältaren Alexander Kärki hoppas att KB:s fina form fortsätter visa sig.
– Med samma effektivitet framåt som senast så ska vi ta med oss tre poäng hem.

3-0 borta mot erkänt duktiga Skiljebo. Var vi så överlägsna som siffrorna säger?

– Överlägsna skulle jag inte säga att vi var. Vi gjorde två mål på fasta situationer i första halvlek och det kändes som att det tog lite musten ur Skiljebo. Sedan var det mest en transportsträcka till slutsignalen där det aldrig riktigt kändes som att de skulle komma tillbaka in i matchen. Överlag en stabil insats på ett för vår del ovant underlag.

KB har bra flyt nu. Vad är hemligheten?

– Självförtroende. Vi kunde spela bra de första omgångarna men det sista lilla saknades. Nu har vi kommit igång med målskyttet samtidigt som vi är väldigt stabila bakåt och då ökar självförtroendet i alla lagdelar vilket har lett till bra resultat på sistone.

Hur ser du på din egen insats så här långt?

– Den har varit okej. När jag har spelat på den position som jag föredrar mest så har det känts väldigt bra, samtidigt är det hård konkurrens så får man spela på en annan position så gäller det att göra det lika bra där om man vill spela.

Täby away på fredagskvällen. Vad vet du om dom och vad måste vi göra för att åka hem med en ny trepoängare?

– Ett ungt lag med många duktiga spelare. Känslan är att det är ett jobbigt lag att möta, framförallt på deras naturgräs. Men vi har fyra raka nollor nu i serien och planerar inte att sabba den streaken på fredag heller, så med samma effektivitet framåt som senast så ska vi ta med oss tre poäng hem.