Kärki visar formen inför Sundbyberg: ”Grymt skönt att sätta två mål”

RedaktionenNyheter, Senior

Alexander Kärki, 23, sköt in två av Karlbergs BK:s tre mål borta mot Kvarnsveden i torsdags. Nu är siktet inställt på tre poäng hemma mot Sundbybergs IK på söndagen. Matchen startar 14.00 på Stadshagen.
– För oss finns inget annat än att vinna igen, säger mittfältaren.

3–0 borta mot Kvarnsveden. KB fortsätter att övertyga i division 2 Norra Svealand där man toppar tabellen efter nio segrar av nio möjliga.

Nyckeln till detta har delvis varit fortsatt hårt arbete trots framgångarna. Något som mittfältaren Alexander Kärki skriver under på.

Tätt med matcher nu och nionde raka bärgades i Borlänge. Hur var matchen mot Kvarnsveden?

– Det var en match som vi hade bra kontroll på över 90 minuter. Passande nog så regnade det en del vilket jag tror vi gynnades mest av, framförallt i avgörande lägen när tekniken och speluppfattningen sattes på lite extra prov. En bra match i det stora hela.

Du själv hade stor del i segern med två mål!

– Jag är ingen van målskytt sedan jag kom till Karlberg så det var grymt skönt att få sätta dit två och veta att man fortfarande har det i sig. Målen i sig var inga drömmål precis men jag var på rätt plats vid båda tillfällena och då gäller det att ha lite kyla och se luckorna. Förhoppningsvis blir det en ketchupeffekt nu med fler mål framöver.

På söndagen är det derby mot Sundbyberg. Kan fansen hoppas på tio raka? Vad blir viktigt?

– Hade jag varit i fansens kläder så hade jag förväntat mig tionde raka på söndag. Vi vet däremot att det ofta är tuffa matcher mot Sundbyberg och dessa matcher med ”derbykaraktär” är alltid intensiva och tabelläget spelar mindre roll. Men för oss finns inget annat än att vinna igen och det kommer vi att göra om vi går in med samma inställning som tidigare matcher.

FAKTA
Namn: Alexander Bergendahl Kärki. Född: 1996. Position: Mittfältare. Moderklubb: BP.
Övriga klubbar: Djurgårdens IF. Kom till KB: 2016. Totalt antal matcher för KB: 80 (64 starter). Mål: 6. Matcher i serien 2019: 7 (3 starter). Mål: 2. Assist: 1.

Foto: Johan Sahlén (får inte användas av tredjepart)