Kärkis hyllning: Jahn och Wilny är kanonvärvningar

Lennart SandahlNyheter, Senior

Alexander Kärki anslöt till Karlbergs BK från Djurgården inför säsongen. 20-åringen har varit bofast på det offensiva mittfältet och berättar här om sin säsong, KB:s nyförvärv och planen för att slå Kvarnsveden på lördag.

Toppmötet mot Sollentuna slutade 1-1 förra helgen. En svag första och bättre andra halvlek. Vad drar vi för lärdom av den matchen?

– Precis som man inte ska underskatta lag så gäller även det omvända. Vi visste att Sollentuna är ett bra lag men vi är minst lika bra när vi spelar på vår normala nivå men det gjorde vi inte under långa stunder av matchen och tyvärr fick vi inte med oss det resultat som vi ville ha.

Du har varit ordinarie i stort sett hela säsongen. Är du nöjd med din insats så här långt?

– Jag har spelat alla matcher som jag varit tillgänglig för och det var något som jag hade som mål när jag kom hit så det är jag nöjd med. Spelmässigt så har det gått lite för mycket upp och ner för att jag ska vara nöjd, framförallt poängmässigt där jag hade högre förväntningar på mig själv och det känns inte som att jag visat så mycket av det jag kan.

Under sommaren tillkom din förre lagkamrat Michael Jahn på lån från Djurgården, och nu är din förre U19-tränare i DIF Johan Wilny anställd som ny sportchef för pojkfotbollen i KB. Hur ser du på deras ankomster?

– Två jättebra värvningar och det säger en hel del om utvecklingen i Karlberg när man plockar in så duktiga spelare och ledare. Förhoppningsvis är det något som fortsätter att man kan locka spelare och ledare från stora föreningar för att höja statusen och kvalitén i och runt klubben.

Vi skuggar serieledaren Sollentuna som möter tvåan FC Gute på lördag. Hur går tankarna inför matchen mot Kvarnsveden?

– Jag minns att dem var duktiga på att rulla boll och hade många spelskickliga spelare när vi mötte dem borta i våras, men vi är lite revanschsugna från helgen och sett till träningsveckan hittills så har vi ett annat fokus och tempo än tidigare. Jag skulle bli förvånad om vi inte visar upp en betydligt bättre fotboll än senast och plockar tre poäng.

Lördagens match mot Kvarnsveden sparkar igång klockan 14.00 på Stadshagens IP.

Entré 50 kr (kontant eller swish). Ungdomar och ledare i KB-kläder har fri entré.

/Red